30 büyükşehir ve Zonguldak'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından kentler sessizliğe bürünürken İstanbul'da evsizler dışında sokakta kimse kalmadı

İstanbul'da evsizler dışında sokakta kimse kalmadı

Sokağa çıkma yasağıyla birlikte İstanbul'un kalabalık cadde, sokak ve meydanları sessizliğe büründü. Sokağa çıkamayan kent sakinleri, evlerinin balkonlarında güneşli havanın tadını çıkarırken, evsizler alt geçitlere sığındı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı kararı ile 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonu boyunca uygulanmak üzere alınan sokağa çıkma yasağı dün gece yarısı itibariyle başladı. Yasağın uygulandığı kentlerden biri olan ve yaklaşık 20 milyona yakın nüfusa sahip İstanbul’da yasak kararı ile birlikte yaşam durdu.

Kentin en kalabalık yerlerinden biri olan ve her gün binlerce kişinin gelip geçtiği Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi yasakla birlikte bomboş kaldı.

EVSİZLERİN MEKANI ALT GEÇİT OLDU

Taksim Meydanı alt geçidi ise evsiz yurttaşların mekanı haline geldi. Yasağa rağmen mecburen sokakta kalmaya devam eden evsiz yurttaşların, altlarına serdikleri karton ve üstlerine attıkları battaniyeler ile ısınmaya çalıştıkları görüldü. Ne yiyip içtikleri bilinmeyen bu evsizler tüm ısrarlarımıza rağmen konuşmak istemedi. Onlar alt geçitte barınırken, hemen üstlerindeki Taksim Meydanı’nda yüzlerce polis bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı temizlik işçileri yasakla boş kalan sokakları temizlerken, bazı ekiplerin de yer yer dezenfekte çalışmaları yaptıkları görüldü.