İBB Hava Kalite Ölçüm istasyonu verilerine göre, İstanbul'da hava kirliliğinin en az ölçüldüğü semt Kandilli oldu. Kirliliğin en fazla ölçüldüğü semt ise Göztepe.

İstanbul'da hava kirliliği geçen yıl yüzde 9 arttı
Fotoğraf: AA

İstanbul'da hava kirliliği, 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 9 artış gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hava Kalite Ölçüm istasyonları verilerine göre, kentin en temiz ve kirli havaya sahip semtleri de belirlendi. 2022'de havası en temiz semt Kandilli olurken, en kirli semti ise Göztepe oldu.

İBB Hava Kalite Ölçüm istasyonlarından alınan bilgilere göre, kentte geçen yıl havanın en kirli olduğu bölgeler belirlendi. İstanbul'da 2021'de ortalama partikül madde (PM10) hava kirliliği konsantrasyonu 38,2 µg/m3 (mikrogram bölü metreküp) ölçüldü. 2022'de 41,5 µg/m3 olan hava kirliliği önceki yıla göre yüzde 9 arttı. Geçen yıl, İstanbul'da partikül madde hava kirliliğinin en fazla ölçüldüğü istasyon 97,6 µg/m3 ile Göztepe oldu. Burayı sırasıyla Sultangazi ile Esenyurt istasyonları takip etti.

istanbul-da-hava-kirliligi-gecen-yil-yuzde-9-artti-1119763-1.

25 NOKTADA KİRLİLİK ARTTI

Aynı dönemde hava kirliliğinin en az ölçüldüğü istasyon 13,1 µg/m3 ile Kandilli 1 istasyonu oldu. İstanbul'da hava kirlilik oranı, 2022'de önceki yıla göre 25 istasyonda artarken, 9 istasyonda azaldı. Geçen yıl, 2021'e oranla hava kirliliğinin en fazla arttığı istasyonlar arasında ilk sırada yüzde 99,9 değişimle Kumköy yer aldı. Kumköy'ü Göztepe, Çatladıkapı, Selimiye, Sancaktepe istasyonları takip etti. Aynı dönemde ortalama hava kirliliğinin en fazla azaldığı istasyon yüzde 40 değişimle Kandilli oldu. Kandilli'yi Başakşehir, Sarıyer, Bağcılar ile Yenibosna istasyonları izledi. AA