İstanbul'un birçok ilçesinde HDP’ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artacağı belirtiliyor. Av. Zincir, “HDP başarısına yönelik rehin alma operasyonudur”

İstanbul’da HDP’ye yönelik “seçim” operasyonu
ELÇİN YILDIRAL
e.yildiral@gmail.com

İstanbul'un Bağcılar, Esenyurt, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Esenler, Kadıköy’ünde aralarında bulunduğu 28 ilçesinde başlatılan operasyonda, aralarında HDP ilçe başkanları, sendikacılar, eski belediye başkanlarının da olduğu 40 kişi gözaltına alındı. 44 kişilik gözaltı listesi bulunduğu öğrenilirken, Gözaltına alınan arasında HDP PM üyesi Hüseyin Güngör ve Özgür Gündem gazetesi editörü Hicran Ürün de bulunuyor. HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanlarının da gözaltına alındığı kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM Şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

‘Hukuksal bir yanı yok’

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi parti avukatı Sinan Zincir, operasyonun hukuksal hiçbir yanı olmadığını siyasi bir emirle gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Av. Zincir, HDP PM üyeleri, ilçe başkanları, il yöneticileri ve seçim koordinasyonunda çalışan müvekkillerinin gözaltına alındığını belirterek, operasyonun HDP’nin seçim başarısına ve Barış Bloku’na yönelik olduğunu savundu.

‘Seçim çalışmalarına yönelik’

Av. Zincir, “1 Kasım’da seçim anketlerinde HDP ‘nin başarısını görenlerin İstanbul’da başlattığı bir rehin alma operasyonudur. HDP’nin seçim çalışmalarına yönelik olduğu çok açık. Gözaltına alınan kişilerin profiline baktığımızda sendika yöneticileri, gazeteciler, HDK bileşenleri var. Bu da ayrıca Barış Bloku’na yönelik bir sindirme operasyonu olduğunu da gösteriyor. 2009 -2011’de KCK operasyonlarının tıpa tıp aynısı” diye konuştu.

Av. Zincir, iddia edilen suçlamanın “KCK faaliyetleri içerisinde yer almak” olduğunu kaydetti.