AKOM verilerine göre İstanbul'da kar yağışının çarşamba akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Perşembe günü itibarıyla sıcaklıkların mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da kar yağışı ne zaman sona erecek?

İstanbul'da hafta sonu etkisini göstermeye başlayan kar yağışı bugün de devam ediyor.

Anadolu yakasında daha etkili olan kar yağışının AKOM verilerine göre çarşamba akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Perşembe günü itibarıyla sıcaklıkların mevsim normalleri civarına yükseleceği öngörülürken, İstanbul’da hava sıcaklıklarının 18 Şubat’a kadar mevsim normalleri civarında seyredeceği bildiriliyor.

istanbul-da-kar-yagisi-ne-zaman-sona-erecek-842213-1.

KAR KALINLIĞI 45 SANTİMETREYE KADAR ÇIKTI

İstanbul’un tamamında cumartesi gecesinden itibaren devam edin kar yağışları sonucunda kar kalınlığı 45 santimetreye kadar çıktı. İBB AKOM verilerine göre sahil bölgelerinde (Şişli, Esenler, Sarıyer, Kâğıthane) 15-20 cm, iç kesimlerde (Başakşehir, Sultanbeyli, Eyüp, Ümraniye) 20-30 cm, yüksek ve kırsal kesimlerde (Hadımköy, Tuzla, Çamlıca, Çekmeköy, Silivri, Beykoz) 30-45 cm aralığında kar kalınlıkları ölçüldü.

3 GÜNDE 517 AĞAÇ VE DİREK DEVRİLDİ

Aralarında, İBB İtfaiyesi, Yol Bakım, İBB Trafik Müdürlüğü, İSKİ, Zabıta, İGDAŞ, Beyaz Masa, Park Bahçe’nin ve paydaşlarında bulunduğu toplam 27 birim AKOM’dan gelişmeleri yakından takip ediyor. AKOM’dan paylaşılan verilere son 3 günde İBB ekipleri tarafından 517 ağaç ve direk devrilmesi, 13 çatı çökmesi ihbarına müdahale edildi. Bu olaylar sonucunda 17 aracın hasar gördüğü bilgisi kaydedildi.