İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsten kaynaklanan tedirginlikleri en aza indirmek için dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor

İstanbul'da koronavirüs önlemleri sürüyor

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüse karşı dünyanın her yerinde önlem alınıyor. Türkiye'nin yurt dışından en çok ziyaretçi alan şehirlerinden biri olan İstanbul'da da Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında artış gösteren salgın hastalıklar ve özellikle yeni tip koronavirüsten kaynaklanan tedirginlikleri en aza indirmek için dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

İBB'den yapılan açıklamada, Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından toplu ulaşım araçlarının yanı sıra görevli personellere taşıma hizmeti sağlayan servis araçlarının da belli periyotlarla dezenfeksiyon işlemine tabi tutulduğu belirtildi.


Profesyonel ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalarda, gümüş iyon teknolojisi ile insan sağlığına zarar vermeyen ürünler kullanıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İBB'ye ait ibadethaneler, kültür merkezleri ve diğer bütün faaliyet alanlarının, olası salgın riskine karşı dezenfekte edildiği aktarıldı.

METROBÜS İSTASYONLARINA EL DEZENFEKTANI

Açıklamaya göre tüm otobüsleri düzenli olarak dezenfekte eden İETT, metrobüs istasyonlarının girişlerine de yurttaşların el hijyeni için dezenfektan cihazları yerleştiriyor.

istanbul-da-koronavirus-onlemleri-suruyor-697351-1.

Başlangıç olarak Halıcıoğlu, Okmeydanı, Darülaceze, Okmeydanı Hastanesi, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu istasyonlarında başlatılan uygulama, kısa sürede metrobüs hattındaki 44 istasyonun tamamına yayılacak. Bin kullanımlık dezenfektan cihazları, gün içinde istasyon görevlileri tarafından kontrol edilecek. Biten solüsyon yeniden tamamlanarak el hijyeninin korunmasında devamlılık sağlanacak.

MARMARAY HATTINDA DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

Gebze-Halkalı arasında her gün binlerce yurttaşın seyahat ettiği Marmaray hattı üzerinde bulunan istasyonlarda, dezenfekte çalışmaları devam ediyor.

Virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla Marmaray istasyonlarında yürütülen dezenfekte çalışmaları sıklaştırıldı.

Hat üzerinde bulunan 43 istasyon, yolcu taşımacılığı tamamlandıktan sonra sabaha kadar temizleniyor.

Dezenfekte çalışmaları özellikle yolcuların sık kullandığı istasyon giriş ve çıkışları, iade cihazları, asansörler, yürüyen merdivenler, turnikeler, tuvaletler ve tren bekleme alanlarında titizlikle uygulanıyor.