Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Yeni kararın ilk sabahında yurttaşların çoğunun kurala uyarken kimi yurttaşların ise yasağa uymadığı görüldü

İstanbul'da maske takma zorunluluğunda ilk gün

Salgınla mücadele kapsamında 3 ilde daha maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı duyuruldu. Çarşamba günü gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulunun İstanbul, Ankara ve Bursa için maske kullanma zorunluluğu getirilmesi önerisinde bulunduğunu bildirdi.

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirler başta olmak üzere artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının, valilerin başkanlığında riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü ve maskenin yaptırımı bulunan bir sosyal sorumluluk olduğunu ifade etmiş, virüsle maskesiz mücadele edilemeyeceğini vurgulamıştı.istanbul-da-maske-takma-zorunlulugunda-ilk-gun-745610-1.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Yeni kararın ilk sabahında yurttaşların çoğunun kurala uyarken kimi yurttaşların ise yasağa uymadığı görüldü.

Bir yurttaş da “Herkesin maske takması çok önemli. Ben bir sağlıkçı olarak bütün yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum. Herkesin maske takmasının önemli olduğunu söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

İSTİKLAL CADDESİNDE KURALLARA UYULMADI

İstanbul'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından İstiklal Caddesi'ndeki yurttaşların maske takmadıkları görüldü. Polis ekipleri, maske takmayan yurttaşlara yönelik uyarılarda bulundu.

İstiklal Caddesi'nde bazı vatandaşların maske takmadığı bazı yurttaşların da maskeyi çenesinin altına taktığı görüldü.

Bu esnada devriye atan polis ekipleri de maske takmayan yurttaşlara uyarılarda bulundu.

istanbul-da-maske-takma-zorunlulugunda-ilk-gun-745608-1.

istanbul-da-maske-takma-zorunlulugunda-ilk-gun-745609-1.

istanbul-da-maske-takma-zorunlulugunda-ilk-gun-745611-1.