İBB, Ramazan ayı dolayısıyla toplu taşıma sefer saatlerinde düzenlemeye gitti.

İstanbul'da metro ve tramvay seferlerine Ramazan düzenlemesi

İETT, Ramazan ayı boyunca etkinliklerin yapılacağı Yenikapı, Maltepe ve Eyüpsultan’a seferlerini artıracak. Otobüslerin gece hatları ile Metrobüs ve Deniz Taksi de sabaha kadar hizmet vermeye devam edecek.

Metro İstanbul’un M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro seferleri ile T1, T4, T5 tramvay ve F1 füniküler hattı seferleri de Ramazan ayı boyunca 02.00’ye kadar uzatıldı.

Öte yandan İBB, iftar için 9 ayrı noktada ihtiyaç sahibi yurttaşlara her gün 20 bin kişilik sıcak yemek dağıtacak. Yemekler, İBB’den talepte bulunan ve altyapısı müsait olan Avcılar, Ataşehir, Bakırköy, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Esenyurt, Kadıköy, Maltepe ve Şişli ilçe belediyelerinin aşevlerinden servis edilecek.

Her gün metrobüs ve metro durakları, vapur iskeleleri, meydanlar gibi belirlenen 18 ana ulaşım noktasında, iftarda evine yetişemeyecek olan yolculara mobil büfelerden ve çadırlardan 15 bin kişilik kumanya ikram edilecek.

Kumanyalar Eminönü, Yenikapı, Eyüpsultan, Maltepe, Üsküdar, Şirinevler, Esenyurt meydanlarında; Ümraniye, Yenikapı, Kartal, Kozyatağı ve Çekmeköy metro istasyonları ile Kadıköy ve Beşiktaş iskelelerinin önünde; Beylikdüzü, Avcılar, Cevizlibağ ve Mecidiyeköy metrobüs istasyonlarının girişinde, çadırlar ve mobil büfeler aracılığıyla dağıtılacak. Mesaiye kalan tüm İBB birimleri ile İstanbul’daki güvenlik mensuplarına da iftar ve sahur yemeği ikram edilecek.