Sultangazi Kent Ormanı'nda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Dumanlar İstanbul'un birçok noktasından görüldü. Yangının saat 18.00 dolayında kontrol altına alındığı bildirildi.

Kaynak: AA-DHA
İstanbul'da orman yangını
Fotoğraf: DHA

İstanbul Sultangazi'de bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı'nda çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahale etti.

İlçedeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı.

Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışması başlatıldı.

Havadan ve karadan söndürme çalışmaları sırasında ormanlık alanda piknik yapan yurttaşlar tahliye edildi.

Yangına ilk müdahaleyi İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri de bölgedeki söndürme çalışmalarına katıldı.

Çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. 

Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları başlatıldı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Yangın alanına gelen İstanbul Valisi Davut Gül yetkililerden bilgi alıp incelemelerde bulundu. Gül’e İstanbul Orman Bölge Müdürü Celal Pir ve AFAD İstanbul İl Müdürü Ercan Akar eşlik etti. Yangının piknik yapılan alanda çıkmadığını belirten İstanbul Valisi Davut Gül, "4 hektarlık alanda yangın meydana geldi. Orman müdürlüğümüzün koordinasyonunda bütün kurumların katkılarıyla yangın büyümeden söndürüldü. Biz de yerinde görmek için geldik. Hepimize geçmiş olsun. Piknik yapılabilen yerler mi? Ateş yakılabilen yerler mi? Henüz yeni olduğu için yangın insan kaynaklı mı, doğal olarak mı çıktı bakacağız. Şu an kontrol altında. Her hangi bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Anında müdahale ettiler. Kurumların koordinasyonu çok iyi. Yaklaşık 1,5 saat olmasına rağmen yangın çıktıktan sonra hem kontrol altına alındı hem hem de bu kapasitenin çok çok üzerinde yangın söndüre bilecek araç gereç buraya getirilmiş oldu. Yangının çıktığı yer vatandaşlarımızın piknik yaptığı ya da ateş yaktığı, ya da mangal yaktığı yerler değil. Dolayısıyla daha kenarda olan bir yer. O açıdan piknik yapan vatandaşlarımızdan dolayı çıktığını düşünmüyoruz” dedi.