Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere dikkat çekmek, Filistin ve Rojava'da yapılan saldırıları kınamak amacıyla Beşiktaş ve Kadıköy'de eylemler yapıldı

İstanbul'da Rojava ve Filistin için eylemler düzenlendi

Kadıköy: SDP ve HDP'nin çağrıcılığını yaptığı eylem, başta İsrail'in Filistin halkına ve IŞİD'in Rojova'da Kürtlere karşı uyguladığı katliamları kınamak amacıyla Kadıköy Boğa'dan İskele'ye yapılan yürüyüşle son buldu.

"İsrail Gazze'yi, IŞİD Rojava'yı vuruyor! Katliamlara sessiz kalma!" yazılı pankartlar eşliğinde Bahariye Caddesi üzerinden İskele'ye varıldı.

Kadıköy İskele'de yapılan basın açıklamasında Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan İsrail'in ve IŞİD çetelerinin yaptığı katliamları engellemenin halkların kardeşliğinden geçtiğini belirtti.

Beşiktaş: Kartal Heykeli'nde buluşan HDK ve EHP'liler burada sloganların ardından basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Elinde silah kendine benzemeyeni öldürenlere karşı ekmeğini kendine benzemeyenlerle paylaşanlardan yanayız. Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak" denildi.

Beşiktaş'taki eyleme Anti-Kapitalist Müslümanlar ve Beşiktaş Toplumsal Barış İnisiyatifi de eyleme katılım sağladı.