Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hafta sonu için uyarı yaptığı İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak kent genelinde etkili oluyor. İDO ve Şehir Hatları'nda bazı seferler olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilirken, THY ve Pegasus seferlerinde de iptaller yapıldı.

Kaynak: AA
İstanbul'da sağanak etkili oluyor
Fotoğraf: AA

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sağanak, kent genelinde hayatı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün yaptığı yağmur ve fırtına uyarıların ardından kentte beklenen yağış, gece saatlerinden itibaren devam ediyor.

Avrupa Yakası'nda Bakırköy Kennedy Caddesi'nde bulunan bir altgeçit, yağış sonrası suyla doldu. İBB ekipleri ihbar üzerine altgeçide sevk edildi. Ekipler, burada kanal temizliği ve araçla su tahliyesi yaptı. Altgeçidi kullanan sürücüler, biriken su nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.



Zeytinburnu 10. Yıl Caddesi'nin Kennedy Caddesi'yle bağlandığı noktada oluşan su birikintisi nedeniyle, 4 araç yaklaşık bir buçuk saat mahsur kaldı. Suların içinde kalan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı. İSKİ ekipleri, vidanjör yardımıyla yolda biriken suyu tahliye ediyor.

Aracıyla caddede mahsur kalan İbrahim Yavuz Çakır, caddede U dönüşü yapmak isterken, aracının suda mahsur kaldığını söyledi.

Kendi aracıyla birlikte 4 aracın suda kaldığını anlatan Çakır, aracının çalışmadığını belirtti.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları, olumsuz hava şartları nedeniyle yarın İstanbul Havalimanı'ndan 82, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 23 olmak üzere toplam 105 seferini iptal etti.

 Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komiteleri (MADKOM) kararıyla, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı sefer sayısının azaltıldığını ve bu karar doğrultusunda 82 seferin iptal edildiğini duyurdu. İç ve dış hatlarda bugün (18 Kasım) 44, yarın (19 Kasım) ise 38 olmak üzere toplam 82 sefer iptal edildiği belirtildi. İptal edilen seferler için ücretsiz bilet değişikliği veya iptali yapmak isteyen yolcuların Pegasus mobil uygulaması ve internet sitesinden bu işlemleri ücretsiz yapabileceği bildirildi.

ŞEHİR HATLARI SEFERLERİ DE İPTAL OLDU

İstanbul'da yağmur ve rüzgar etkili oluyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz seferlerinde iptaller yaşanıyor. Şehir Hatları, "Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı seferlerimizin Moda İskelesi uğraması ile Adalar-Beşiktaş seferleri iptal edilmiştir" açıklamasında bulundu.

 İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'nin ise iptal ettiği seferler şöyle :

Kadıköy-Yenikapı-Bursa -11:35

Bursa-Yenikapı-Kadıköy - 12:00

Kadıköy-Yenikapı-Bandırma - 12:00

Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Kabataş - 12:00

Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu-Bursa - 14:50

Bursa-Yenikapı-Kadıköy - 15:30

Bandırma-Yenikapı-Kadıköy - 15:30

Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Kabataş - 18:00

Kabataş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa - 18:15

Bursa-Yenikapı-Kadıköy - 18:30

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte yaşanan fırtına ve kuvvetli yağışla ilgili açıklama yaptı. İBB ekiplerinin teyakkuzda olduğunu belirten İmamoğlu, ekiplerin 5.045 personel, 2.104 araç ve iş makinesi ile yaşanan olumsuzluklara müdahale ettiğini belirtti.