Sıcaklık, İstanbul-Şile, Ankara, Antalya, İzmir ve Denizli'de haziranda ölçülebilen en yüksek değerlere ulaştı. Yetkililer, hava sıcaklıklığının...

Sıcaklık, İstanbul-Şile, Ankara, Antalya, İzmir ve Denizli'de haziranda ölçülebilen en yüksek değerlere ulaştı. Yetkililer, hava sıcaklıklığının İstanbul-Şile'de 37, Ankara'da 36, Antalya'da 43, İzmir'de 41, Denizli'de 42 dereceyi bulduğunu ifade etti. İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte uzun yıllar ortalaması içerisinde en yüksek sıcaklığın, 28 Haziran 1980'de 39,2 derece olarak Göztepe'de ölçüldüğünü belirterek, Şile'de önceki gün ölçülen 41.2 derece sıcaklığın, uzun yıllar rekoru olarak kayda alındığını söyledi.

İstanbul'daki aşırı sıcak havayı değerlendiren Vali Güler, önceki gün hava sıcaklığının Pendik'te 35, Sarıyer, Şamandıra, Büyükada, Kartal ve Kadıköy'de 36, Kağıthane ve Beykoz'da 37, Küçükçekmece'de 38 ve Şile'de 41.2 derece olarak ölçüldüğünü hatırlatarak, Avrupa ve Anadolu yakalarından gün boyunca 112 Acil Servise sıcak çarpmasıyla ilgili 42 başvuru olduğunu dile getirdi.

Bu kişilerden 12'sinin şu anda hastanelerde tedavi edildiğini, diğerlerinin ayakta tedavi gördüğünü bildiren Güler, şunları kaydetti: "Kentte uzun yıllar ortalaması içerisinde en yüksek sıcaklık, 28 Haziran 1980'de 39,2 derece olarak Göztepe'de ölçülmüştü. Şile'de ölçülen 41,2 derece sıcaklık, uzun yıllar rekoru olarak kayda alındı. Yeddlilerce, sıcaklıkların bugünden itibaren azalmaya başlayacağı, yarında mevsim normallerine ineceği ifade ediliyor. Nem oranını da gündüzleri öğle saatlerine kadar 20-25, akşam saaderinde 30-40 arasında veriyorlar, ama tabii akşam saaderinde sıcaklık da düştüğü için hissedilen sıcaklıklarda da ona uygun bir düşme olacak."

ZULAL ATAGUN