İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi gören madencilerden 2'sinin durumunun kritik olduğunu söyledi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi ve Acil Cerrahi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan ise yoğun bakımda tedavi gören madencilerden birinin normal servise alındığını açıkladı.

İstanbul'da tedavi gören madencilerle ilgili açıklama: İkisinin durumu kritik
Fotoğraf: DHA

Bartın'da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasında yaralanan ve İstanbul'da yoğun bakımda tedavi altına alınan 6 işçiyle ilgili açıklama geldi.

Madencilerden İbrahim Çeliktaş'ın yoğun bakımdan çıkartıldığı öğrenildi. Solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören bir hastanınsa solunum cihazından ayrılacağı belirtildi. Yaralı madencilerin tedavi gördüğü yanık merkezi ve İbrahim Çeliktaş'ın oksijen tedavisi gördüğü hiperbarik ünitesi de görüntülendi. Yaralıların duruma göre, kök hücre nakli de gerekebileceği öğrenildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi ve Acil Cerrahi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan "Bartın'dan cuma akşamı 6 hasta hastanemize getirildi. Bu hastaların 5'inde ileri derecede yaralanma vardı. O 5 hastayı solunum makinesine bağlamak zorunda kaldık. Bir hastamız ötekilere göre daha iyiydi ama o da zehirli gazlara maruz kaldığı için hiperbarik oksijen tedavisine ihtiyaç duymuştu. Onun da yoğun tedavileri etti ve şu an durumu iyi olarak yoğun bakımdan çıkardık. Solunum makinesine bağlı olan hastalarımızdan birinin de makineden ayrılma süreci başlatıldı, durumu biraz daha iyiye gitmektedir. Geri kalan hastalar için bütün yoğun bakım prosedürleri yoğun şekilde yapılmaktadır. Hastalarla ilgili bölüm başkanlarının katıldığı konsey yapılmaktadır" dedi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Hiperbarik Tıp Ünitesi görevli hekimi Uzman Doktor Zeynep Canaz ise, "Hiperbarik oksijen tedavisi, basınç odası dediğimiz bir kabinde yüksek basınç altında yüzde 100 oksijen solunarak uyguladığımız bir tedavidir"diye konuştu.

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Bartın’da meydana gelen maden patlamasında yaralanan ve İstanbul’da tedavileri süren 6 madenciyi ziyaret etti. Burada açıklama yapan Memişoğlu, yoğun bakımda olan 5 hastanın 2’sinin durumunun kritik olduğunu söyledi.

Memişoğlu, şunları kaydetti:

“Yaralıların şifası için çaba gösteriyoruz. Başta Nurettin hocam olarak bütün doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Hastaları ziyaret ettik. Şu anda 5 tanesi yoğun bakımda bütün doktorlarımız birebir ilgileniyorlar. Ekip ruhuyla çalışılıyor. Dahiliyecisinden göğüs hastalıklarına yoğun bakımcısına kadar bütün ekip hastalarımızın iyileşmesi için çaba harcıyorlar. İnşallah elimizden geldiğince onları bir an önce sağlıklarına kavuşturacaklar. Ben huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum. Hasta yakınları da misafirimiz. Onların da her türlü ihtiyaçları hastanemizde karşılanıyor.

Yatmasından çocuklarının sosyal faaliyetlerine kadar hepsine destek veriyor arkadaşlar. Burası fiziki olarak da dünyanın en iyi alt yapısına sahip hastanesi insan gücü olarak da sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekten ülkemize insanlığa çok büyük bir sağlık hizmeti sunan bir alan burası. Hastalarımızın durumları tabi ki geniş yanıklı olan hastalarda sadece yanık değil bir süre sonra bütün sistemle alakalı desteğe ihtiyaçları var ilk müdahaleler gerçekten çok iyi yapılmış. Şu anda da hastalarımız kritik olmasına rağmen her türlü tedavi uygulanıyor. Özellikle iki hastamızın durumları biraz kritik ama inşallah onlar da toparlayacak. Diğer hastalarımızın da tedavileri sürüyor. İnşallah onları buradan şifayla taburcu ederiz.”

(DHA-İHA)