İstanbul'da İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının yaşlı ve konuşamayacak durumda olan bir hastaya hakaret edip yüzüne para attığı görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldı. Görüntülere ilişkin Bayındır Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamada ise söz konusu görüntülerin eski bir çalışanları tarafından hastane yönetimine ihbar olarak bildirildiği ve yürütülen soruşturmanın ardından ilgililerin iş akitlerinin Şubat 2022’de feshedildiği bildirildi.

İstanbul'da yaşlı hastaya kötü muamele görüntülerine ilişkin soruşturma başlatıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da özel bir hastanedeki sağlık çalışanının yaşlı hastaya kötü muamelede bulunduğu görüntülerle ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, İçerenköy Bayındır Hastanesi'ndeki yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastanın yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğunu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösterir bir videonun sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde gündeme geldiğinin görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Bahse konu eylemlerle ilgili olarak sorumluların süratle tespiti ve haklarında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

KOCA: BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bakanlık müfettişlerinin görevlendirildiğini ve adli işlemlerin başlatıldığını söyledi

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Bugün medyada paylaşılan, İstanbul’da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek.

Koca'nın açıklamasının ardından olayın yaşandığı hastaneye giden müfettişler hastanede inceleme yaptı. Görevliler yaptıkları çalışmanın ardından hastaneden ayrıldı.

Fotoğraf: DHAFotoğraf: DHA

BAYINDIR SAĞLIK GRUBU: İLGİLİLERİN İŞ AKİTLERİ ŞUBAT 2022'DE SONLANDIRILDI

Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin BayındırSağlık Grubu’ndan yapılan açıklamada ise bahse konu olan görüntülerin 31 Ocak 2022 tarihinde eski bir çalışan tarafından çekildiği ve hastane yönetimine ihbar olarak gönderildiği ifade edildi.

Söz konusu bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahısların görevden el çektirildiği ve i̇lgililerin iş akitlerinin de 24 Şubat 2022 tarihinde feshedildiği aktarıldı.

Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada bugün yayınlanan ve kabul edilmesi hiçbir surette mümkün olmayan görüntülerden ve bu müessif hadiseden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz.

31 Ocak 2022 tarihinde İstanbul İçerenköy’deki hastanemizde eski bir çalışanımızca çekildiği belirtilen çeşitli görüntü ve ses kayıtları bulunduğu, kendisi tarafından hastane yönetimimize şifai olarak ihbar edilmiştir. Söz konusu bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahıslar hemen eş zamanlı olarak olarak soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilmiş, kendileri hastaneden uzaklaştırılmış gerekli soruşturma tıbbi etik ve disiplin kurumları tarafından titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmüştür.

Hastanemizde görüntü ve ses kayıtları ile ihbarda bulunan ve elinde başka kayıtlar bulunduğunu da iddia eden kişiden soruşturmadan değerlendirmek ve personele ilişkin suç duyurusunda bulunmak üzere tüm kayıtlar talep edilmiş ancak talebimiz kabul görmemiştir.

Soruşturmanın tamamlanması akabinde disiplin kurulumuzun kararıyla i̇lgililerin iş akitleri 24 Şubat 2022 tarihinde feshedilerek eşzamanlı olarak yetkili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Bayındır sağlık grubu olarak yaşanan bu son derece müessif hadiseye dair sürecin en yakın takipçisi olduğumuzu ve olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerini saygılarımızla sunarız."

İstanbul'da özel hastanedeki sağlık çalışanının, yaşlı ve konuşamayacak durumdaki kadın hastaya hakaret edip, yüzüne para attığı görüntüler sosyal medyada yer almış ve tepki uyandırmıştı.