CHP'nin İstanbul'un ilçelerinde astığı "128 milyar dolar nerede" yazılı pankartlar polis eşliğinde indirildi.

İstanbul'daki "128 milyar dolar nerede" pankartlarına gece yarısı operasyonu

İstanbul'da CHP ilçe örgütlerinin tamamına ‘’128 Milyar Dolar Nerede‘’ pankartları asılmış, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Ne zamandır soru sormak suç oldu? Biz sorumluluğumuz gereği vatandaş adına bu soruları sormaya devam edeceğiz” demişti.

Pankartlara gece polis eşliğinde müdahale edildi. Birçok ilçede söz konusu pankartlar vinçlerle CHP ilçe binalarından toplatıldı.

"128 milyar dolar nerede" pankartları önce Bursa Mudanya'da ardından Aydın'da, sonrasında ise asıldığı her yerden polis tarafından toplatılmıştı.

"TEKRAR TEKRAR ASACAĞIZ"

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, pankartlara müdahaleden önce "Kolluk kuvvetleri tarafından,savcının anayasaya ve yasalara aykırı bir şekilde yazılı talimat verdiği söyleniyor. Doğruysa eğer yasaya değil saraya göre talimat yazan savcı hakkında her her türlü yasal haklarımızı kullanacağız. Cumhuriyetin savcısı cumhurun yanında olur," demişti.

Müdahale sonrasında da bir açıklama yapan Kaftancıoğlu; "Bu geceden söyleyeyim her gün 39 ilçemize pankartlarımızı tekrar tekrar asacağız.. Sizler de vatandaşın parasıyla kiraladığınız 39 vinci, kolluk kuvvetlerinizi ve alamadığınız kararlarınızı bugünden hazır tutun. Görelim bakalım siz mi yaman yoksa halk mı, halkın partisi mi?" açıklamasında bulundu.

Kaftancıoğlu, sabahki basın açıklamasında kayıp 128 Milyar Dolarlık rezervin hesabını sormanın suç teşkil etmediğini ve vatandaş adına bu rezervin akıbetini sorgulamaya devam edeceklerini belirterek ‘’Korkması gerekenler kim biliyor musunuz? Kendilerine soru sorulmasından korkanlardır. Siyasetin görevi vatandaşa hizmettir. Vatandaşa hizmet ederken hesap verebilir olmak zorundasınız. Sorulara cevap vermek zorundasınız. Eğer cevabını veremeyeceğiniz işler yapıyorsanız o koltukları bırakmak zorundasınızdır. Zaten sandıkta vatandaş sizin biletinizi kesecektir. Korkmayın diyorum bu nedenle bu soruları sorarken sadece bu soruyu değil daha çok soru soracağız arkadaşlar. Kasım ayından itibaren 2020 Kasımına kadar vatandaşın hakkı olan ve sadece 7 de 1’i vatandaşın gerçek gündemi ile yani pandemi gündemine ayrılmış olsaydı şu an ihtiyacımız olan 28 günlük tam kapanmaya sebep sağlayabilirdik. Merkez Bankası’nın 128 milyarlık rezervinin nereye gittiğini sormak suç olmadığı gibi o kadar büyük bir sorumluluk ki değerli arkadaşlar. Ben size birkaç soru daha sorarak hepinize teşekkür edeceğim. 128 Milyar Dolar Nerede? Biz buradayız. CHP burada, bütün örgütlerimiz burada ama 128 Milyar Dolar nerede? Sorumlu siyasetçi ne yapar biliyor musunuz? Biz bunu billboardlarda sorduk, gider daha çok billboard kiralar 128 milyar doların nerede olduğunu açıklar. Açıklamayanlar işte bunu yapanları suçlu ilan edip susturmaya çalışır usulsüz hukuksuz bir şekilde engellemeye çalışır. Engelleyemeyecekler. Nerede olduğunu bilmediğimiz vatandaş adına sonuna kadar takibini yapacağız. 128 milyar dolar ile ilgili Genel Başkanımızın sorduğu bizim de CHP olarak ne kadar engellerseniz engelleyin bütün İstanbulluya anlatacağımız bu satış hangi yöntemlerle yapıldığı sorusu, bu satış hangi tarihlerde yapıldığı, bu dolarlar dövizler hangi kurdan alındı hangi kurdan satıldı, bu ticaretin alıcıları kimler ve bu satış imzasının altında kimin imzası var sorularının takibini yapacağız’’ diye konuşmuştu.