İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda bu hafta dört oyun birden

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda bu hafta içinde dört oyun izleyicileriyle buluşacak. Bu haftanın oyunları 80 Günde Devr-i Alem, Bay Z., Bir Nefes Dede Korkut, Meraklısı İçin ‘Öyle Bir Hikâye” olacak.

80 GÜNDE DEVR-İ ALEM

Jules Verne'in yazdığı 80 Günde Devr-i Alem oyunu 6-8 ve 10 Ekim tarihlerinde Mecidiyeköy Büyük Sahnede izlenebilir.


Jules Verne’nin dünyaca ünlü klasik yapıtı 80 Günde Devr-i Alem’de beş oyuncu düzinelerce farklı role hayat veriyor ve dünyanın etrafında çıkılacak fantastik, tehlikeli ve sürprizli bir yolculuğa birlikte çıkmak için seyircisini bekliyor. Oyundaki karakterlere Can Şıkyıldız, Rojhat Özsoy, Fazıl Aksakal, Canan Maktal ve Can Albayrak hayat veriyor.

BAY Z

Güçlü ve korkulan bir patron olan Bay Z’nin şirketinde, denetimden sorumlu dört üst düzey yönetici kendilerini bir odada hapsedilmiş bulurlar. Şirketten para çalınmış ve bu hırsızlık denetçilerin gözünden kaçmıştır. Bakalım denetçiler, aralarındaki suçluyu bulup ortaya çıkarabilecek midir? Ali Çelik, Gerçek Alnıaçık, Orkun Gülşen ve Ozan Uçar’ın rol aldığı ve Bülent Usta'nın yazdığı oyun Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede 7-9 ve 11 Ekim tarihlerinde izlenebilir.

BİR NEFES DEDE KORKUT

Geçmişten bugüne birlikte yaşamın bilincini aktaran Dede Korkut hikâyeleri Gökçe Kurt Elitez’in yorumunda seyirciye müzik, dans ve hikâye anlatıcılığı unsurlarıyla görsel ve işitsel bir şölen yaşatıyor. Gökçe Kurt Elitez, Ziya Serkan Doğan, Fuat Yıldız, Bahri Çakır’ın rol aldığı anlatı 6-8 ve 10 Ekim tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

MERAKLISI İÇİN 'ÖYLE BİR HİKÂYE'

Büyük yazar Sait Faik Abasıyanık’ın gizemli dünyasının dehlizlerine girerek, onun gözünden İstanbul’u anlamaya, hayatı koklamaya, İstanbul’a yeni bir pencere açmaya ve bu pencereden martılara seslenmeye, dalgalarla fısıldaşmaya, rüzgârı dinlemeye; sevgiyi, aşkı, insanı, sanatı, edebiyatı duyumsamaya hazır mısınız. Taner Turan’ın oynadığı Meraklısı İçin 'Öyle Bir Hikâye' 8 ve10 Ekim tarihlerinde Garibaldi Sahnesinde izlenebilir