İstanbul Dişhekimleri Odası’nda ‘Değişim’ vakti!

HABER MERKEZİ

İstanbul Diş Hekimleri Odası (İDO) 23-24 Nisan tarihlerinde 19. Olağan Genel Kurul’a ve seçime gidecek. Seçimde yönetime aday olan Değişim İttifakı koordinasyonu üyeleri gazetemize ziyarette bulunarak projelerini ve sorunlarını anlattılar.

"Önce Dişhekimi’’ ve "Demokratik Katılım Grubu’’nun ortak kararıyla oluşturulan Değişim İttifakı’ndan Cem Solmaz, Salih Yazıcı, Ahmet Hikmet Arısal, Bülent Öztürk yıllardır İstanbul Dişhekimleri Odası’nı yöneten mevcut yönetimin AKP iktidarının uygulamaya koyduğu, özelleşme ve tekelleşme programı olan ‘’Sağlıkda Dönüşüm’’ programına esastan karşı çıkmadığını, Genel Sağlık Sigortası ve kamuda performans uygulamalarını desteklediğini belirterek değişimin şart olduğunu dile getirdiler.

istanbul-dishekimleri-odasi-nda-degisim-vakti-1001057-1.

PİYASA İÇİN DEĞİL HALK İÇİN SAĞLIK

Koordinasyon üyelerinden Diş Hekimi Solmaz, mevcut yönetimin sağlığın ticarileşmesi ve piyasalaşmasına karşı, sağlık meslek örgütlerinin verdiği mücadeleyi zayıflattığını kaydetti. Diş Hekimi Salih Yazıcı da İDO yönetiminde etkin olan anlayışın, bu süreçte ciddi hak kayıpları yaşayan dişhekimlerinin çalışma koşullarının düzeltilmesi ve toplumun sağlık hakkı için, üyelerini seferber edecek etkili bir faaliyet yürütmediğini belirtti.

Koordinasyon üyelerinden Ahmet Hikmet Arısal İstanbul Dişhekimleri Odası’nın, sorumluluklarını yerine getiren, güçlü bir meslek örgütü olması için bürokratik değil, çoğulcu, demokratik bir işleyişi sahiplendiklerini vurguladı. Bülent Öztürk ise şunları söyledi: “Hayatın içinde canlı bağlar kurarak, mücadeleyi yükseltmeyi hedefliyoruz. Ağız diş sağlığı hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi için, kamuda çalışan dişhekimlerine dayatılan, performans uygulamalarının kaldırması, hekim onuruna yakışan bir ücretin belirlendiği, dayanışmayı güçlendiren bir çalışma sistemi geliştirmek için çalışacağız.”

Genel Kurul 23 Nisan’da Maçka’daki İTÜ Vakfı Sosyal Tesisleri’nde seçim ise bir gün sonra 24 Nisan’da Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde yapılacak.