Polis memuru Enes Sayhan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü'ndeki boş bir odada beylik silahıyla intihar etti. Polis Seyhan, bıraktığı mektubunda uğradığı mobbingi anlatırken “Ben Enes Sayhan artık pes ediyorum” dedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İntihar olayında varsa ihmali olanların tespit edilmesi için de soruşturma açılmıştır” denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir polis intihar etti: Artık pes ediyorum!

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Enes Sayhan, İl Emniyet Müdürlüğü binasındaki Personel Şube Müdürlüğü'nde beylik silahıyla intihar etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“05.10.2022 tarihinde Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru E.S., il emniyet müdürlüğümüzde boş bir odada kendi silahıyla intihar etmiştir. Olay sonrası ambulans ile hastaneye sevk edilen E.S. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

“Polis memurumuz E.S., 2021 ve 2022 yıllarında düzenli olarak psikolojik destek almış, uzman eşliğinde yapılan görüşmeler neticesinde görevine devam etmesinde sakınca bulunmadığı belirlenmiş, aynı zamanda böbrek hastası olması nedeniyle ameliyat edilmiş, bu süreçte de görevlimize İl Emniyet Müdürlüğü’müzce maddi ve manevi destekte bulunulmuş ve sürekli yanında bulunulmuştur.

Tüm teşkilat mensuplarınızı derinden üzen intihar olayında varsa ihmali olanların tespit edilmesi için de soruşturma açılmıştır.”

MEKTUP BIRAKTI: ARTIK PES EDİYORUM

Halktv.com.tr'den Hazar Dost'un haberine göre, intihar etmeden önce yazdığı notta da yaşadıklarını anlatan Sayhan, “Mobbinglerle, sürgünlerle suçsuz olmama rağmen haksız soruşturmalarla beni intihara sürüklediler. Adalete inancım kalmadı başka çıkış yolu bırakmadılar. Mesleğimi sevmekten ve çok çalışmaktan başka bir suçum yok. Delilsiz, suç isnatsız bir dosya uydurarak beni koruma büroya gönderdiler. ‘Suçsuzum’ dedim 'İnceleyin soruşturma yapın’ dedim dinlemediler. Dosyanın kapağını bile açmadan yıllarca zulmettiler” ifadelerini kullandı.

Sayhan, yazdığı notta, “Öyle bir dönemdeyiz ki memura zulmeden takdir alıyor” derken nöbet kulübesinde yaşananlara hazmedemediği için kanser olduğunu belirtti. Kanser tedavisi gördüğü sırada bir böbreğini kaybettiğini belirten Sayhan, notta ayrıca, “Soruşturma iki yıl sonra bitti aslında dosyada delil yokmuş beraat dediler ama kaybettiğim hiçbir şeyi yerine koymadılar” dedi.

Emniyet kaynakları, Sayhan'ın hakkındaki soruşturması nedeniyle 8 ay açığa alınıp ardından mesleğe geri döndüğünü belirtti. Emniyette, ihraç edildiği birime geri dönülmeme gibi bir prosedür işletildiğini aktaran kaynaklar, “Bir süredir üstleriyle sorun yaşıyordu” ifadelerini kullandı.

SON 30 SAATTE 4 İNTİHAR, 1 İNTİHAR GİRİŞİMİ!

Öte yandan Twitter hesabından paylaşım yapan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına tepki gösterdi.

Sezer, "Alelacele hazırlanmış, yalan yanlış kelimeler, o kadar korkakça bir açıklama ki, bir sürü kelime hataları ve 'ne de olsa ölmüş, konuşamaz' bir kişiye 'deli' yaftası… Yazıklar olsun size…" dedi.

Son iki günde 4 polisin intihar ettiğini, 1 polisin de intihar girişiminden yaralı olarak kurtulduğunu aktaran Sezer, "2022 yılında canına kıyan meslektaşlarımızı paylaşmayacağım demiştim. Birkaç canlı yayında konuştuk. Ama twit olarak atmadım. 30 saatte 5 arkadaşımız hayatından vazgeçme yolunu seçti, birisi çok şükür sağ ancak 4 meslektaşımızı kaybettik. Çok öfkeliyim…" ifadelerini kullandı.

Enes Seyhan’ın intihar etmeden önce yazdığı mektupta baskıya maruz kaldığını yazdığına dikkat çeken Sezer, "Bir kişi İstanbul emniyetin göbeğinde, personel şubenin içerisinde canına kıyıyorsa, o emniyet müdürünün de, o mektupta ismi geçenlerin bir dakika orada kalmaması gerekir… En acil şekilde soruşturma açılmalı ve ilgili kişiler açığa alınmalıdır" dedi.

CHP'Lİ BAKAN: DEFALARCA ÇAĞRI YAPTIM, REDDETTİNİZ

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM'de 2021 ve 2022 yılında polis intiharlarının araştırılmasıyla ilgili konuşmalarını Twitter hesabından paylaştı ve hükümete tepki gösterdi.

Bakan, paylaşımında "Defalarca çağrı yaptım. 'Araştırma komisyonunu kuralım. Eğer bu komisyonun kurulmasına oy vermezseniz bundan sonraki polis intiharlarının her birinde vebaliniz olur' dedim. Hep reddettiniz. Son 26 saatte 4 polis intihar etti. Cinayetlerin sebebi sizsiniz!" ifadelerine yer verdi.