İstanbul Kadıköy'de yurttaşların Berkin anmasına polis saldırdı!

Gezi Direnişi’nde başından gaz fişeğiyle başından vurularak yoğun bakımda 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra geçtiğimiz yıl 11 Mart’ta hayata gözlerini yuman Berkin Elvan için akşam saatlerinde de çeşitli illerde anma eylemleri düzenlendi.

İstanbul’da Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısı üzerine yüzlerce kişi Kadıköy Bahariye Caddesin'de Sürreya Operası'nın önünde toplandı. Kadıköy'de Haziran'ın yanı sıra, HDP, Halkevleri, ESP, YDG, DAF gibi çeşitli parti ve sivil toplum örgütleri de eylem düzenledi.

Haziran açıklamasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi Direnişi'nde polisler hakkında "ateş edin talimatını ben verdim" söylediğini hatırlatarak, "Başta Berkin Elvan olmak üzere öldürülen çocuklarımızı kimin katlettiği bellidir" ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamalarının okunmasının ardından polis biber gazı ve plastik mermilerle eylemcilere saldırdı. DHA'nın haberine göre polis saldırısında en az üç eylemci gözaltına alındı.

21:25 - DHA'nın haberine göre Kadıköy'deki saldırıda üç kişi gözaltına alındı.

20:55 - Bu arada Ankara Batıkent'de de Berkin Elvan için bir anma etkinliği düzenleniyor. Etkinliğe Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de katılıyor.

20:42 - Kadıköy'de polis arka sokaklarda gözaltı yapıyor. Anma eyklemine katılan çok sayıda kişinin gözaltına alındığına dair bilgiler paylaşılıyor.

20:28 - Polis Bahariye Caddesi ve çevresinde yoğun bir biçimde gaz bombası ve plastik mermi kullanıyor.

20:18 - Boğa'da toplanan kalabalığa karşı polis saldırısı başladı.



(fotoğraf: Burak Butur)

20:07 - Birleşik Haziran Hareketi, Rıhtım'da düzenlediği basın açıklamasında Berkin’den önce ve sonra da çok sayıda çocuğun ölüdürüldüğünü hatırlatarak şu ifadelere yer verdi: “İlk defa bir muktedir cinayeti doğrudan üstlendi, ‘emri ben verdim’ dedi. Hiçbir siyasi cinayette katil kimliğini bu kadar açık etmemişti. Başta Berkin Elvan olmak üzere öldürülen çocuklarımızı kimin katlettiği bellidir.”

19:57 - Kadıköy'de yürüyen yüzlerce kişi "Hırsız katil Erdoğan," Anaların sesi katilleri boğacak," "Berkin Elvan ölümüsüzdür" şeklinde sloganlar atıyor.




(fotoğraf: Burak Butur)

19:45 - Kadıköy'de eylemciler Mehmet Ayvalıtaş Meydanı'na ulaştı. Yürüyüşte "Katilini tanıyoruz, Berkin Elvan Ölümsüzdür!" ve "Berkin Elvan kavgamızda yaşıyor" yazan pankartlar taşınıyor.

19:27 - Kadıköy’de yurttaşlar Berkin için yürüyor.




19:00 - İzmirliler Berkin Elvan için  "Katili biliyoruz" pankartıyla Alsancak’ta toplanılıyor

18:45 - Ankara’da Kızılay yakınlarında Mithatpaşa caddesi çevresindeki eyleme polis saldırdı. En az dört kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.