İstanbul Maratonunda 125 bin kişi koştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul'un düzenlediği Vodafone 39. İstanbul Maratonu yapıldı.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Kenyalı atlet Ruth Chepngetich birinci oldu

Anadolu yakasından start alan Avrupa yakasında son bulan dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan organizasyon, maraton (42,195 kilometre), 15 kilometre ve 10 kilometre çipli koşular, 8 kilometrelik halk koşusu ve tekerlekli sandalye yarışı kategorilerinde gerçekleştirildi.

39. İstanbul Maratonu'na katılan sporcu sayısının bu sene 100'den fazla ülkeden yaklaşık 125 bin insan olması bekleniyordu.Yaklaşık 25 bin kişinin çipli koşularda yer ald orgığıanizasyonda, 100 bin civarında kişinin de halk koşusuna katılması bekleniyordu.

86 ELİT ATLET YARIŞTI

istanbul-maratonunda-125-bin-kisi-kostu-382564-1.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda 86 elit atlet koştu. Türkiye'nin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Namibya, Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Fransa, Sırbistan ve Litvanya'dan gelen elit atletler, maratonda ter döktü.

Son yıllarda farklı konulara dikkati çekmek için koşulan İstanbul Maratonu'nun bu seneki teması çocuklar. 2015'te "Kadına şiddete dur de", 2016'da ise "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" temalarıyla gerçekleştirilen organizasyonun bu yılki sloganı, "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" olarak belirlendi.

PARKURLAR

istanbul-maratonunda-125-bin-kisi-kostu-382565-1.

Organizasyon kapsamında düzenlenecek yarışların startı, Anadolu yakasında Boğaziçi Köprüsü'nün 250 metre gerisinden verilecek. 42,195 kilometrelik maratonun startı saat 09.00'da verildi. Köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inen sporcular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne sapan atletler, sahil yolunu takip ederek Havuzlu Kavşak'tan geldikleri istikamete döndü.

Sahil yolundan Gülhane Parkı'na doğru devam ederek parkın içinden geçen sporcular, Sultanahmet Meydanı'na çıktı. Yarış, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Dikilitaş'ın arasında sona erdi.

Saat 09.00'da başlayan 15 kilometre koşusunda atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne sapan sporcular, sahil yolunu takip ederek Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde yer alan alt geçit civarında bulunan bitiş noktasına vardı.

10 kilometre koşusunda ise atletler yine köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi ve Vodafone Park, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi önündeki bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele etti.

istanbul-maratonunda-125-bin-kisi-kostu-382566-1.

Saat 09.45'te Altunizade Köprüsü altından başlayan halk koşusunda da vatandaşlar Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi. Sekiz kilometrelik halk koşusu, Dolmabahçe'deki Vodafone Park önünde son buldu.

Öte yandan 42 kilometrelik tekerlekli sandalye yarışının startı da saat 08.45'te verildi.