İstanbul seçim sürecini konuşuyor

Seçim sürecine giren ülkede, iktidar ve muhalefet partileri seçim hazırlıklarını hızlandırırken “İstanbul seçim sürecini konuşuyor” insiyatifi Cumartesi günü saat 16:00’da Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği buluşma ile KHK’lara, OHAL uygulamalarına, TBMM gündemindeki seçim yasalarına ve bütün anayasa ihlallerine rağmen, muhalefetin biraraya gelebilmesini teşvik eden bir halk inisiyatifinin oluşabilmesi için ilk adımı atacak.

İnsiyatif tarafından yapılan açıklamada “Bu ülkenin geleceğini düşünen herkes, bize yakışan eşit ve özgürlükçü bir ortamda, ortak akılla, farklılıklarımızı ortak bir hedefte birleştirerek, daha etkin ve yaygın bir demokrasi mücadelesi için” bir araya geliyoruz” denildi.

Ortak mücadelemizin yol haritasını çizmek için herkesi seçim sürecini konuşmaya davet ediyoruz” denilen açıklamada tartışılacak başlıklar şöyle sıralandı:

“1. Önümüzdeki seçim sürecinde, iktidar bloğu karşısında muhalefetin başarı kazanabilmesi için neler yapılmalıdır, hangi tutum ve davranışlar sergilenmelidir?

2. 16 Nisan referandumunda ortaya çıkan 'halk iradesi gaspının' önümüzdeki olası ilk seçimde tekrarlanmasını önleyecek, önüne geçecek bir seçim güvenliğini nasıl sağlayabiliriz, bunun için neler yapmalıyız?

3. Yukarıdaki sorularla ifadesini bulan amaç doğrultusunda yol alacak taban inisiyatifini nasıl geliştirebiliriz ve nasıl çoğalabiliriz?”

istanbul-secim-surecini-konusuyor-415421-1.