İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, sözleşmeden çekilmeye 29 gün kala her hafta ses çıkaracaklarını açıkladı. Kampanya grubu, “Hayatlarımız için, erkek adalet değil gerçek adalet için, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için isyandayız” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu: 1 Temmuz’a kadar her hafta ses çıkaracağız

HABER MERKEZİ

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kesinleşmesine 29 gün kala her gün #failiserbest demeye devam ediyor. 1 Temmuz’a kadar her hafta ses çıkaracaklarını dile getiren kampanya grubu, şu açıklamayı yaptı:

“Şiddet faili erkekleri koruyanların ‘bu ülkede faili meçhul kadın cinayeti yok’ diyenlerle, mafya-devlet hesaplaşmasını kadın bedeni ve hayatı üzerinden yürütenlerle, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı çekilmeye kalkanlarla aynı kişiler olduğunu iyi biliyoruz. Nadira Kadirova AKP vekili Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunuyor, Yelda Kaharman AKP vekili Tolga Ağar'la görüştükten hemen sonra ölü bulunuyor, Gülistan Doku ise hâlâ bulunamıyor(!) Bu cezasızlık hayatlarımıza mal oluyor. Bu kirli iktidar-erkek ilişkileri hayatlarımızı ‘yok’ sayıyor.”

“FAİLİ SERBEST”

Açıklama şöyle devam etti: “Devlet kadınları, LGBTİ+’ları şiddetten koruma, failleri etkin cezalandırma yükümlülüğünden caydığını açıkça ilan ederek katilleri sevindirirken biz de hayatlarımız için, erkek adalet değil gerçek adalet için, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için isyandayız. 1 Temmuz'a kadar her hafta ses çıkaracağız. Yarın aynı saatte ise başka bir videoyla yine #failiserbest diyeceğiz.”