İstanbul Tabip Odası, ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla tutuklanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’nde 29 Aralık'ta saat 13.30’da görülecek olan duruşması için dayanışma çağrısında bulundu.

İstanbul Tabip Odası'ndan Fincancı'nın duruşmasına çağrı

İstanbul Tabip Odası (İTO) Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) tutuklu Merkez Konseyi Başkanları TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın duruşması için dayanışma çağrısında bulundu.

İTO tarafından “Hekimler susmaz, TTB susturulamaz” başlığıyla yapılan çağrıda, “Emek-meslek örgütleri, uzmanlık dernekleri ve sağlık emekçileri ile birlikte “Meslek örgütlerine yönelik baskıları ve işlevsizleştirme çabalarını” kabul etmediğimizi ilan ediyoruz” denildi.

Çağrıda, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek olan duruşma öncesinde saat 12.30’da basın açıklaması yapılacağı ardından saat 13.30'da 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılım sağlanacağı ifade edildi.

istanbul-tabip-odasi-ndan-fincanci-nin-durusmasina-cagri-1106416-1.

Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonlarda 'Kimyasal silah' kullandığı iddialarının araştırılması gerektiğini söylediği için ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla tutuklanmıştı.