İstanbul ve Ankara'da YKS ve LGS olacağı günlerde şehirde toplu ulaşımın öğrencilere, velilerine ve görevlilere ücretsiz olacağı duyuruldu

İstanbul ve Ankara'da sınav günü toplu ulaşım; öğrenciler, veliler ve görevlilere ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi YKS ve LGS'nin olduğu günlerde öğrenciler, veliler ve görevlilerin İETT otobüsleri ve metrobüsleri ücretsiz kullanabileceğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İETT, LGS ve YKS günlerinde ek seferler yapacaktır. Sınav tarihlerinde öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri İETT otobüsleri ve Metrobüs'e ücretsiz binebilecekler" denildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liseye Giriş Sınavı'nın (LGS) olacağı günlerde şehirde toplu ulaşımın öğrencilere, velilerine ve görevlilere ücretsiz olacağını duyurdu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yapan Yavaş "LGS ve YKS'nin yapılacağı tarihlerde toplu taşıma araçlarımız öğrenciler, veliler ve sınav görevlilerine ücretsiz olacaktır. Ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için araçlarımız tam kapasite çalışacaktır. Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.