Suruç katliamının 3. yıldönümünde İstanbul ve Ankara'da açıklama yapmak isteyenlere polis müdahale etti, birçok kişi gözaltına alındı

İstanbul ve Ankara'da Suruç anmasına sert müdahale

33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç katliamının 3. yıldönümünde Ankara 'da ve İstanbul'da basın açıklaması yapmak isteyenlere polis sert müdahalede bulundu. Ankara Sakarya Caddesi'nde toplananlara sert müdahale eden polis, en az 10 kişiyi gözaltına aldı.

KADIKÖY'DE ANMA YAPMAK İSTEYENLER DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Kadıköy'de Suruç katliamını protesto etmek için toplananlara polis izin vermedi. Biber gazı kullanarak eylemcileri dağıtmak isteyen polis, birçok kişiyi darp ederek gözaltına aldı.istanbul-ve-ankara-da-suruc-anmasina-sert-mudahale-489881-1.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

istanbul-ve-ankara-da-suruc-anmasina-sert-mudahale-489882-1.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Suruç Aileleri İnisiyatifi ve gençlik örgütlerinin, Suruç katliamının 3. yıldönümünde yaşamını yitiren 33 genci anmak için Süreyya Operası önünden Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yapmak istediği yürüyüşe polis saldırdı. Kalabalık kitlenin yürüyüşüne izin vermeyen polis, plastik mermi ve gaz fişekleri kullandı.

BİRGÜN MUHABİRİ ZEYNEP KURAY DA GÖZALTINDA

Saldırı sırasında aralarında haber takibi yapan BirGün muhabiri Zeynep Kuray'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polisin müdahalesi sokak aralarında devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Urfa'nın Suruç ilçesinde, 3 yıl önce bugün Suriye'nin Kobane kentine oyuncak ve insani yardım malzemeleri götüren 300 kişinin gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında meydana gelen ve IŞİD'in üstlendiği canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişi yaşamını yitirmiş, 100'ü aşkın kişi yaralanmıştı.