Halbuki Samsunspor TBL’ye yükselince ne kadar çok sevinmiştik. Basketbol yavas yavas İstanbul’un tekelinden kurtuluyor ve Anadolu’ya yayılıyor, “basketbol sevgisi bütün Türkiye’yi saracak” diye mutlu olmuştuk...

Halbuki Samsunspor TBL’ye yükselince ne kadar çok sevinmiştik.

 Basketbol yavas yavas İstanbul’un tekelinden kurtuluyor ve Anadolu’ya yayılıyor, “basketbol sevgisi bütün Türkiye’yi saracak” diye mutlu olmuştuk. Hatta ileri gidip sponsor olan Panasonic’i de bu katkısından dolayı kutlamıştık.

 Onlar da havaya girerek önümüzdeki sezon da Samsun’u destekleyeceklerini açıkladılar.Bizde bundan güç alarak diğer sponsorlara Panasonic’i örnek göstermiştik.

 Ancak ne olduysa İsmail Uyanık’ın başkanlığı bırakması ile oldu ve dostu Ayhan Bermek de bu gelişme üzerine takımdan desteğini çekti. Maalesef Türkiye de sponsorluk olayları ahbap çavuş ilişkileri içinde yürüyor ve kurumsal bir yapıya kavuşmadığı için böyle beklenmedik gelişmeler olabiliyor.

 Halbuki bir başkanın görevden ayrılması ile bir sponsorluk anlaşmasının bozulmaması gerekiyor. Desteğin başkana değil takıma verilmesi olması gereken durumdur.

 Düşünün, şimdi Samsunspor ve Samsun şehri ne kadar zor duruma düştü. Sezon başında lige katılacağını açıklayacaksın, her türlü hazırlıklar buna göre yapılacak fikstür buna göre çekilecek ancak maçlar başlayacağı sırada sen lige katı lamayacağını bildireceksin.

 Neden? Çünkü sponsor destekleyeceğini açıklamasına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı desteğini son anda çekiyor.

 Olay o kadar kötü bir hal alıyor ki, Samsunspor yönetimi gazeteye verdiği ilanla son dakikada sponsor arıyor! Maalesef bu son girişim de fayda sağlamayayınca takımı ligden çekmek zorunda kalıyorlar.

 Bu gelişmeler basketbolumuz için maalesef hiç de hoş değil. Ben bu işte Samsunspor yönetimini ve federasyonumuzu sorumlu görüyorum. Yönetim bugüne kadar sadece futbolda bir oyuncuya vereceği paranın yarısını basketbola ayırmadığı için suçludur.

 Belki biraz daha çaba sarf etselerdi bunu başarabilirlerdi. Federasyonumuz ise hâlâ ligin adını satamadığı ve maçların televizyondan yayın ihalesini gerçekleştiremediği, buradan da kulüplere bir gelir sağlayamadığı için suçludur. Bence federasyon bu takımın ligden çekilmesinden büyük üzüntü duymalı ve böyle acı bir olayın tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almalıdır.

 ÖNCE KATILIM PAYI GELİYOR
 Ancak benim duyumlarım ise federasyonun birinci önceliğinde lige katılacak takımlardan aldığı katılım payını tahsil etmek gelmektedir. Duyduğ um kadarı ile Samsunpsor’un çekilme gerekçelerinden biri de bu katılım bedelinin ağırlığıdır.

 Yapmayın etmeyin beyler bu takımlardan para almayı düşünmekten önce onlara para vermeyi , para kaynakları yaratmayı düşünün. Bu federasyon tüm kulüplerin federasyonu ana görevi de klüpleri korumak ve kollamaktır.

 Yine milli takımlara daldınız klüpleri ihmal etmeye tam gaz devam ediyorsunuz. Bu lig bu kadar yanlış kaldırmaz.

 Bugün Samsun ligden çekilir yarın başkaları da onu izlerse ne milli takımlar kalır ne de Basketbol Federasyonu.

 Benden uyarması, federasyon bir an önce klüplere gelir sağlayacak girişimlere başlamalı hep almayı değil vermeyi de düşünmeli.