İşte nüfusunun yüzde 80'i tam aşılanan Singapur'un Delta dalgası

Dış Haberler Servisi

Dünyanın en yüksek düzeyde aşılanan ülkesi durumunda olan Singapur, 5,7 milyon nüfusunun yüzde 80'ini tam olarak aşılayarak delta varyantına karşı başarı kaydediyor.

Ülkenin Sağlık Bakanı Ong Ye Kung Facebook hesabında yaptığı paylaşımda, "Önemli bir eşiği aştık, nüfusumuzun yüzde 80'i iki doz aşılandı. Bu, Singapur'u Covid-19'a karşı daha dirençli yapmaya dönük bir adım daha attığımız anlamına gelir" diye belirtti.

Singapur Sağlık Bakanlığı, ülkede Pazar günü 133 vaka kayda geçtiğini belirtti. Bu vakalardan 124'ü yerel bulaşma durumundayken, 9'u sınırdışı kaynaklı.

1 MİLYON KİŞİDE RASTLANAN VAKA SAYISI 20-30 CİVARINDA SEYREDİYOR

Ülkede son 7 gündür kayda geçen vaka sayıları ise hafif bir yükseliş kaydetmekle birlikte 111 ile 156 arasında değişti.

Singapur'da 1 milyon kişide rastlanan vaka sayısı 1 Nisan'dan 14 Temmuz arasıda 0'a yakın seyrederken, 14 Temmuz'dan itibaren 20-30 civarında seyrediyor. ABD'de ise bu sayı 400'ü geçmiş durumda.

Scripps Araştırma Enstitüsünden Molekuler Tıp Profesörü Eric Topol, iki ülkede de yaygın varyantın Delta olduğunu belirtiyor. Nüfusunun yüzde 52'si tam aşılanmış ABD ile yüzde 80 oranında tam aşılanmış Singapur üzerinde Delta dalgasının etkisi açısından çarpıcı farka dikkat çekiyor.

Aşılama kampanyasına Ocak ayında başlayan Singapur, Pfizer-BioNTech ve Moderna tarafından geliştirilen aşıları kullanıyor.