Hükümete seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın" dedi.

İşten çıkarmalar yasaklansın

HABER MERKEZİ

Ekonomik kriz yoksullar üzerindeki etkisini her geçen gün artırıyor. Milyonlar işsizlik tehdidiyle karşı karşıya kalırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümete “Acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın” çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu paylaşımda, şunları ifade etti: “Günlerdir ev kadınları ile buluşuyorum. Ev kadınları, asgari ücretli eşlerinin işini kaybetmesinden korkuyorlar. Şimdi, asgari ücretlinin işini güvence altına almamızın zamanı. Hükümet, derhal Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının işini koruyacak önlemler alsın, sığınmacıların kaçak çalıştırılmasına göz yummasın. Ayrıca acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın.”


Öte yandan CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, “Yeni adının ‘Gözlerdeki Işıltı’ olacağı anlaşılan kur ve faiz garantisi planıyla TL ve döviz hesabı sahiplerinin kazançları güvenceye alınırken olası kayıpları 84 milyonun sırtına yıkılıyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi ve Kur Korumalı-Dövize Endeksli Mevduat Hesabı uygulamasını eleştirdi. Toprak, “Bankada hesabı olmayanlar bile tıpkı geçmedikleri köprüler, tüneller için bütçeyle ceplerinden alınan milyarlar gibi, ödedikleri vergilerle bu hesap sahiplerinin kayıplarını karşılamakla mükellef kılınıyor. İktidar eliyle zincirlerinden koparılan kur artışlarıyla gelen olağanüstü zamlar halkı ezerken Cumhurbaşkanı yapılan zamların geri alınması çağrısıyla, denetimlerle ceza kesileceği tehditleriyle, enflasyonun kısa sürede düşeceği vaatleriyle milleti avutarak zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak planı dikkatlerden kaçırmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

***

Fiyat üst sınırı hemen kaldırılmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engelli bireylerin ÖTV'siz araç alabilmesi için 2021'de belirlenen 330 bin 800 TL'lik üst sınırın döviz kurlarında yaşanan artış dikkate alınarak kaldırılması amacıyla kanun teklifi verdi. Gürer, "Engellilerin ÖTV istisnasıyla aldığı araçlarda fiyat üst sınırı kaldırılmalı" dedi.
Ömer Fethi Gürer, engelli bireylerin ÖTV istisnasıyla aldığı araçlarda fiyat üst sınırının kaldırılması için TBMM'ye kanun teklifi verdi. Gürer, teklife ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunlar kaydetti:

"Kanundaki araç satın alma üst sınırındaki artış oranları ÖTV artışlarının çok gerisinde kaldığından, engelliler ve ailelerinin ihtiyaç duyduğu yerden yüksek ve geniş, ileri sürüş güvenliği ve donanımları içeren araçların fiyatları, artan döviz kuru ve ÖTV artışı kaynaklı olarak 330 bin 800 TL’nin çok üzerinde bulunmaktadır. Bu sebeple engellilerin ÖTV istisnasıyla aldığı araçlarda fiyat üst sınırı kaldırılmalıdır.”