AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, geçen aylarda partisinden istifa ettiğini, ancak geri dönmek için ikna edildiğini ifade ederek "Bardak taştı, partide doku uyuşmazlığı olan insanlar var" dedi.

İstifa etti, geri döndü, gözdağı verdi

HABER MERKEZİ

AKP iktidarı içerisindeki kavga derinleşiyor. AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, katıldığı yerel bir televizyon programında partisinde doku uyuşmazlığı olduğunu belirterek istifa ettiğini, ancak milletvekili arkadaşı tarafından partide kalması için ikna edildiğini açıkladı. "Bardak taştı" diyen Fakıbaba, "AKP Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar ile Ahmet Akay bana geldiler. Kasım Bey, 'Babamın hatrı için istifa etme' dedi. Ben de onun hatrı için istifa kararını geri aldım" dedi.

AKP'YE ULTİMATOM

"2014’te olduğu gibi sayın Cumhurbaşkanımızı yine yanıltabilirler" diyen Fakıbaba, milletvekili adaylarının belirleme süreci ile ilgili partisine adeta ultimatom verdi. Adayların seçimden 6 ay önce kendilerine sorulup, karar verilmesi gerektiğini kaydeden Fakıbaba, şöyle dedi:

"Böyle olursa siyasete devam, yoksa köyümde dinlenirim. Lider eksikliği var. Lider, görev bölümü yapacak. Bu genel merkezden ya da cumhurbaşkanından seçilmeyecek. Bu ilden bir lider olacak. Genel merkezden gelince mehter takımı ile karşılıyoruz. Adam 'Şehirde problem yok' diyor. Ama öyle değil. Teşkilat başkanımız benden çok iyi mi biliyor Şanlıurfa'yı? Kaç kere gelmiş? Bundan sonra olacak olursam, listeyi ben yapacağım. En son imzayı Kasım Bey ile ikimiz atacağız. Az sayıda doku uyuşmazlığı olan arkadaşlarım var. 2014'ten sonra Urfa'nın kimyası değişti. İnsan hiç 'biz ne yaptık' demez mi? Bu yaştan sonra ben bakan olsam, milletvekili olsam ne olacak?"

Suruç’ta Şenyaşar ailesinden 3 kişinin AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından öldürüldüğü olayı ilk gün “terör” olayı olarak tanımladığı için utandığını itiraf eden Fakıbaba, olay yaşandığında AK Parti genel merkezini arayarak olayın “terör” olayı olmadığı yönünde uyarıda bulunduğunu kaydetti. Yerel televizyondaki açıklamalarının ardından bugün sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Ahmet Eşref Fakıbaba, tehdit edildiğini açıklayarak, "Yaptığım açıklamalardan sonra rahatsız olanların tehdit ve baskılarına asla boyun eğecek bir insan değilim. Suç duyurusunda bulundum ve konunun takipçisi olacağım. Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım” dedi.