Taraf Gazetesi sabah istifalara uyandı. Gazetenin kurucu genel yayın yönetmeni Ahmet Altan, yardımcısı Yasemin Çongar ve yazarı Neşe Düzel istifa etti. Taraf’ın sahibi Başar Arslan, yola devam kararı aldı...

Taraf Gazetesi sabah istifalara uyandı. Gazetenin kurucu genel yayın yönetmeni Ahmet Altan, yardımcısı Yasemin Çongar ve yazarı Neşe Düzel istifa etti. Taraf’ın sahibi Başar Arslan, yola devam kararı aldı...

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, yardımcısı Yasemin Çongar ve gazetenin kuruluşunda yer alan röportajcı Neşe Düzel istifa etti. Yasemin Çongar dün sabah yapılan yazı işleri toplantısında Ahmet Altan'ın önceki gece istifasını verdiğini, kendisinin de dün sabah gazetenin sahibi Başar Arslan'a istifasını sunduğunu açıkladı.


NEŞE DÜZEL DE AYRILDI

Altan ve Çongar'ın ardından“Pazartesi Konuşmaları” başlığıyla söyleşiler yapan Neşe Düzel de Taraf'tan istifa etti. T24'e konuşan Düzel, istifasının nedenini “bütünlüğün bozulması”olarak açıkladı. Taraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Başar Arslan için "Onun gibi cesur bir medya patronu bir daha kolay kolay çıkmaz" diyen Düzel, Arslan’ın Taraf’ı çıkarmakla “tehlikeyi göze aldığını” söyledi. Düzel, "Arslan'ı korumak için mi istifa ettiniz" sorusuna "Alakası yok" diye yanıtladı. Taraf gazetesinin istifalardan sonra kapatılacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Düzel, "Bu bir nöbet değişimidir. Biz istifa ettik, diye gazete okuyucuları gazeteyi bırakmaz" dedi.


İSTİFALAR PEŞPEŞE

Taraf Gazetesinde yaşanan bu gelişmeler çalışanlar arasında da istifaya neden oldu. Yazı işleri müdürü Kerem Altan, ekonomi servisi şefi Eylem Düzyol, politika servisi şefi Veysi Polat, haber merkezinden Ertan Altan, dış haberler servisi şefi Zeynep Nuhoğlu, haber merkezi müdürü Tuncer Köseoğlu, spor servisinden Kemal Ilıkkan gazeteden ayrıldı.


'TARAF YOLUNA DEVAM EDECEK'

Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan da istifalardan sonra gazetenin kapanacağı yolundaki iddiaları yalanladı. Arslan, "Taraf yoluna devam edecek. Altan ve ekibinin çok büyük katkıları oldu. Yaptıklarıyla demokrasi tarihine geçtiler" dedi. İstifa eden ekip için “Çok önemli işler yaptılar ve yoruldular” diyen Arslan’a göre bu ayrılığın nedeni  anlayış farkı.
Yıldıray Oğur ise, Ahmet Altan’ın koltuğuna oturacağı yolundaki iddiaları twitter üzerinden yalanladı.

***

Sosyal medya çalkalandı


Taraf gazetesindeki istifalar “twitter” da da karşılığını buldu. Özellikler gazeteciler, Taraf’taki son gelişmeler üzerine yazdı:
Timur Soykan: “Taraf'ı hiç unutmayacağız. Ben özellikle şu haberle hep hatırlayacağım: NTV Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterini düşürdü.”
Hilmi Hacaloğlu: “Son çıkan ışıkları yaksın! Aslında neler olmuş bir görelim..."
Serdar Akinan: “Malum tahliyeler olursa Taraf'taki gelişme daha rahat okunur. Operasyon bitti mi acep? Sanmam! Daha Cemaat ve Erdoğan kavgası var.”
Eren Eğilmez: “Ergenekon davası karar aşamasına gelir misyon tamamlanır Ahmet Altan, Yasemin Çongar gider Taraf'ın görevi son bulur desek?”
Tuğba Tekerlek: İp inceldiği yerden kopar,şu hayatta hiçbirsey varken yokolmaz.Taraf'ın çalışanı yazanı okuyanı varsa öyle ya da böyle varolmaya devam eder
Zeynep Erdim: Taraf'ta "anlayis farki" cumlesi herkesi rahatlatti. Personelin ekonomik sikintilari anladigim kadariyla devam edecek. Uzucu.
Koray Caliskan:  Taraf tarihe karıştı. Yoluna devam edecek laflarına bakmayın. Altansız Taraf, yumurtasiz omlet olmaz. Ben almayı yarın bırakıyorum.

***

Maaşların ödenmemesi huzursuzluk yaratmıştı


Taraf'taki kaynaklardan alınan bilgilere göre maaşların 3 aydır düzenli olarak ödenmemesi ve yine 3 aydır yeni başlayan çalışanların kadrolarının yapılmaması çalışanlar arasında rahatsızlık yarattı. Altan ve ekibinin ek kadro talebine, gazete yönetiminin “hayır” demesiyse bu rahatsızlığı arttırdı. Önceki gün Silivri’de görülen Ergenekon Davası’nı izlemek için yönetim katından araç tahsis edilememesi ise bu rahatsızlığı üst seviyeye çıkardı. Altan ve ekibinin istifası üzerine ise pek çok gazete çalışanı istifa etti.

***


Esayan: Gazeteyi yaşatalım


Ahmet Altan ve ekibinin istifası üzerine gazetede hareketli saatler yaşandı. Gazetenin başına geçeceği konuşulan iki isimden biri olan Markar Esayan dün öğleden sonra çalışanlarla bir toplantı yaptı. Esayan toplantıda gazeteyi yaşatmak gerektiğini söyledi.
Ahmet Altan’ın koltuğuna oturacağı iddia edilen bir diğer isim Yıldıray Oğur ise, bu iddiaları twitter üzerinden yalanladı.