HDP MYK, Roboski davasının AİHM tarafından reddedilmesine "ihmaller"in neden olduğu gerekçesiyle Grup Başkanvekilliği’nden ayrılan Ayhan Bilgen’in istifasını kabul etmedi

İstifası kabul edilmedi: HDP'de Ayhan Bilgen’le yola devam kararı

BirGün/Ankara

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görüşülen Roboski davasının “reddedilmesi”nin ardından partideki görevlerinden ayrıldığını duyuran Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’in istifası kabul edilmedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Ayhan Bilgen’in istifa kararı, Roboski davası, AİHM’in Demirtaş kararı ve TBMM çalışmaları gündemiyle toplandı. Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’in durumunu görüşen MYK, Bilgen’in istifa kararını reddederek tüm görevlerine devam etmesi kararını aldı.

Bilgen’in “Roboski davası’nı gerekçe göstererek aldığı istifa kararını değerlendirmeye alan MYK, Roboski davasının AİHM sürecinde yaşanan hukuki ihmalleri araştırmak için de bir komisyon kurulmasına karar verdi. İhmali olan kişi ve kurumları açığa çıkarmak ve kamuoyunu aydınlatmak amacıyla kurulan komisyonda milletvekilleri ile parti yöneticileri yer alacak.