İstikbal Mobilya Halı Saha Tesisleri

FIRAT TOPAL

Galatasaray, çok kötü başladığı sezonda Kayserispor deplasmanında 90+9’da bulduğu golle kazanırken taraftarlarına güvenden çok endişe verdi.

Rakip yarı sahanın ortasında topu Belhanda ile buluşturmak. Faslı oyuncunun Feghouli, Babel ve Diagne ile yapacağı üçgenler ve verkaçlarla pozisyon bulmaya çalışmak. Bu ne biliyor musunuz? Galatasaray futbol takımının 2019-20 sezonundaki hücum planı. Zira sahada pozisyon yaratma anlamında başka türlü hiçbir girişim, hiçbir varyasyon görmediğimizden ya ortada çalışılan başka bir plan yok ya da futbolcular sahaya çıktıklarında en sevdikleri plan bu olduğu için (!) 90 dakika boyunca başka hiçbir şey denemeyi tercih etmiyorlar, diye düşünüyorsunuz. Galatasaray futbol takımı teknik kadrosunun sezon öncesi kampında ve devam eden ligde hafta içi antrenmanlarında ne çalıştığını, hangi duran top organizasyonları, hangi savunma yerleşimleri üzerinde durduğunu merak ediyorum.

Aslında çok kötü bir ilk 20 dakika izledik futbol kalitesi olarak. Geçen hafta Premier Lig’deki Liverpool-Arsenal maçının ilk yarısında öyle bir an gelmişti ki, 10 dakikadır hakemin düdük çalmadığını fark etmiştim. Kayseri’de ilk 20 dakikada hakem neredeyse her dakika bir faul düdüğü çalıyordu. Süper Lig’in oyun kalitesi bu maalesef. Hakemin düdük çalmadığı anlarda da takımlar hücum planı olarak hiçbir şey üretemeyince, yerini bulan arka arkaya 5 pas göremeyince maçı izlemek işkence halini alıyor. Bu ortamda dengeyi bozan hamlenin bu sezonun saatli bomba ikilisi Luyindama-Marcao ikilisinden gelmesi şaşırtıcı değil elbette. Hoş Galatasaray’ın yediği 2. golde de Marcao’nun gösterisi başrolde.

Maçın ikinci yarısı, özellikle de son anları tarafsız gözle izleyenler için bulunmaz nimetti. Aslında bu da ligimizdeki futbol kalitesini gösteriyor bir bakıma. Süper Lig’de, Premier Lig heyecanını yaşamak için, topun bir o kaleye bir bu kaleye gitmesi için sahada takımların 9’ar kişi mücadele etmesi gerekiyor. Modern futboldaki değişime nasıl ayak uyduramadığımızı sizin yorumunuza bırakıyoruz.

Galatasaray Fatih Terim’in kariyerinin dibini gördüğü 2. Galatasaray dönemini birçok haliyle hatırlatan bir sezona başladı. Disiplinsizlikler, oyuna girenin oyundan çıkanı arattığı, her mevkisiyle yerlerde sürünen bir takım. Sarı-kırmızılı taraftarlar herhalde, eksikliğin gol pozisyonlarında topa vuracak usta bir ayak olmadığını bir kez daha anlamışlardır.