İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Gezi davası kapsamında Osman Kavala'ya verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis ve Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'ye verdiği 18'er yıl hapis cezalarını onadı.

İstinaf, Gezi davasında verilen cezaları onadı

Gezi davasında İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesi tarafından Osman Kavala için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve diğer 7 sanık için "yardım suçu"ndan 18'er yıl hapis cezasına ilişkin karar, İstanbul Bölge Adliye mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından onandı.

DHA’nın aktardığına göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 Nisan tarihinde görülen duruşmada, mahkeme heyeti, Osman Kavala’yı “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs etme” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme, Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'yi ise 18'er yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Karar, İstinaf Mahkemesi’ne taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından yapılan inceleme neticesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis ve diğer 7 sanık için verilen 18'er yıl hapis cezası yerinde bulundu.

Kararda temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.