İstismar komisyonunun başına şeriatı öve öve bitiremeyen AKP’li vekil geldi
Fotoğraf: AA

BirGün ANKARA

BirGün’ün gündeme getirdiği, ‘Tarikatta, 6 yaşında kız çocuğuna istismar’ skandalının ardından iktidarın kurmaya mecbur kaldığı TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu, ilk toplantısını yaptı.

Görev dağılımın gerçekleştirildiği toplantıda komisyon başkanlığına daha önce şeriat güzellemeleri yapan AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu seçildi. AKP’li Aydoğdu, 2021 bütçesi görüşmeleri sırasında Meclis tutanaklarına da yansıyan konuşmasında, “Şeriat, her şeyin üzerindedir. Yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat bizim hukukumuzdur” sözlerini sarf etmişti.

İktidar partisi ve ortağı MHP’nin sayısal çoğunluğa sahip olduğu komisyonda, Başkanvekilliğe AKP Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Sözcülüğe AKP Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Katip Üyeliğe MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk seçildi. Toplantıda komisyonun nasıl çalışması gerektiği hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise iktidara uyarılarda bulundu.

Emir, “Evlilik, burada suçun üzerinin örtülmeye çalışıldığı bir kisvedir. Burada çocuğun sistematik cinsel istismarı var. Başka bir tanım yaparsak ilk başta ıskalamış oluruz” dedi