İstismarın bedeli 4 ay tutukluluk!

Nisan ayında 26 yaşındayken intihar eden Emre Y.’yi 9 yaşından 18 yaşına kadar istismar ettiği belirtilen Vedat T., ilk duruşmada tahliye edildi. Vedat T., sadece 4 ay tutuklu kaldı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Ahmet Emre Y., geçen nisan ayında 15’inci kattaki evinden atlayarak intihar etti. Emre Y.’nin ablası Nur Aslı Kaynar’ın aktarımına göre; Ahmet Emre Y., ilk olarak 9 yaşındayken akrabası Vedat T.’nin istismarına maruz kaldı ve bu istismar, dokuz yıl boyunca sürdü. Vedat T. ise 4 ay tutuklu kalmasının ardından geçen hafta tahliye edildi.

9 yaşından itibaren 9 yıl boyunca istismara uğradığı iddia edilen Ahmet Emre Y. askerde arkadaşlarının ‘el şakası’ yapması sonucu sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine de hastaneye kaldırıldı. Sonrasında Emre Y.’nin doktoru, aileyle görüşerek durumu anlattı. Ailenin yaşananları öğrenmesiyle birlikte Emre Y., tacizci şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık, 50 gün boyunca işlem yapmadı ve Emre Y. 29 Nisan’da intihar etti. Vedat T., Ahmet Emre Y.’nin intiharından iki gün sonra gözaltına alındı. Daha sonra da tutuklandı. Ancak Vedat T., 8 Ağustos’ta ilk kez hâkim karşısına çıktı ve ‘kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmaması’ nedeniyle tahliye edildi.

BirGün’e konuşan Emre Y.’nin ablası Nur Aslı Kaynar, şöyle dedi: “Emre savcılığa suç duyurusunda bulundu ancak savcılık 50 gün boyunca işlem yapmadı. Emre bundan dolayı çok yıprandı, ‘adalet yerini bulmayacak, ben nasıl iş bulacağım’ gibi şeylerle bunalıma girdi ve en sonunda 15. kattan kendini aşağı attı. Emre’nin intihar etmesiyle ve bizim baskımızla hukuk işlemeye başladı ve şahıs tutuklandı. İlk mahkemede ise tahliye edildi.”

Ailenin avukatı Merve Uçanok ise şöyle konuştu: “Savcı işlem yapmayarak görevini kötüye kullanmış. Suç duyurusunu işleme alsaydı belki de Emre intihar etmeyecekti.”