‘İstismarın suçüstü fotoğrafı!’

Afrin harekâtına destek vermek amacıyla komutanlar ve ünlü isimlerle birlikte Suriye sınırına giden Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan’a yönelik tepki sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu kamuflaj Afrin istismarını örtmez. Bu plan işte Afrin’i AKP’deki metal yorgunluğunu kaldırmak için kaldıraç olarak kullanmaya çalışan zihniyetin suçüstü fotoğrafıdır” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ise Erdoğan’ı ‘bayram için giyinmiş çocuklara’ benzetti.

Özel, “Tezkere yerine bedelli askerlik dekontları, tezkere yerine çürük raporları, askerlik anıları yerine askerliği hangi siyasiyi devreye sokarak en kıyak ordu evinde nasıl şarkı söyleyerek geçirdiğini söyleyen kişiler oraya gitmişti” yorumunu yaptı.

‘Bütün mesele o fotoğrafı vermek’
AKP’nin yüzde 50+1 sıkıntısı yaşadığı için Afrin’i istismar ettiğini söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı; “Cumhurbaşkanlığı forsunun rütbe gibi dikildiği bir kamuflaj olmaz. Bakın, şu anda uçak ya da helikopterdeyiz. Mesafe yaklaşık 1500 metre. Cumhurbaşkanı kime el sallıyor, o eli kim görüyor 1500 metreden, cumhurbaşkanlığının fotoğrafçısı. Özel olarak gelmiş. Işık ayarlanmış. Açı tamam. İstismar fotoğrafı. Şehit istismarı, Afrin istismarı, üniforma istismarı, orduya verilen desteğin siyaseten istismarı. Bütün mesele bu pozu vermektedir. Uygun fotoğraf verilecek, anketler yükselecek, rejim değişikliğine yeniden bir hamle yapılacaktır, vatandaş bunu yemez. Bu kamuflaj Afrin istismarını örtmez.”

Özel, “Kamuflaj üstüne giyeni düşmana karşı saklamak içindir, bu Türkiye’deki yoksulluğu, yolsuzluğu; Afrin’deki istismarı, hatalı dış politikayı, Suriye’yi bir bataklığa çeviren yanlış AKP politikalarını bu kamuflaj örtmez” diye konuştu.

‘Bayram çocuğu gibi’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz da, “Erdoğan’ın giydiği kıyafet başkomutan değil, şeker bayramında bir çocuğun giydiği kıyafet gibiydi. Bunlar, sazlı sözlü şeyleri de sevmezlerdi. Ne oldu da orada bunu yaptılar anlamadım. Bunu bizler yapsaydık topa koyarlardı, Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı için alkışlıyorlar” dedi.

Yılmaz, “Orada askerimize moral verecek şeyleri destekliyorum ama bu seçtikleri yöntem teatral bir yöntem. Bana Kemal Sunal’ı hatırlattı. Şaban askerde filmini bekliyoruz” diye ekledi.