Istranca Ormanları'nda kesilecek 144 bin ağaç Meclis gündeminde

HABER MERKEZİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kırklareli Istranca Ormanları'nda taşocağı için ağaç kesileceği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, “Kapasite artışı isteyen taşocağı için 144 bin 871 ağaç kesileceği doğru mudur?” diye sordu.

Tanrıkulu, çevre etki değerlendirmesi (ÇED) raporunda, arazilerin tarla vasfında olması nedeniyle sahiplerinden alınacağının ifade edildiğini ve 144 bin 871 ağaç kesileceği bilgisinin bulunduğunu belirtti.

Tanrıkulu önergesinde şu soruları yöneltti:

-Istranca Ormanlarının da bulunduğu Kapaklı Köyünde kapasite artışı isteyen taşocağı için 144 bin 871 ağaç kesileceği iddiası doğru mudur?

-İddialar doğru ise, hem bir doğa harikası hem de bölgedeki yeraltı sularının besleme alanı olan Istranca Ormanlarında ağaç kesimi akabinde yaşanacak susuzluk ihtimali göz önüne alındığında, ağaç kesiminin yapılmaması için gerekli işlemler başlatılacak mıdır?

-2002 - 2020 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre projeler sebebiyle toplam kesilen ağaç sayısı nedir?