İsveç'te Salwan Momika isimli bir kişi, Stockholm Camisi önünde Kuran yaktı.

Kaynak: AA
İsveç'te bir kişi cami önünde Kuran yaktı

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kuran yaktı.

Medbargareplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önüne gelen Momika, Kuran'ı ateşe verdi.

Emniyet, Stockholm'deki bütün polisleri caminin önüne çağırdı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Mübarek Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslam karşıtı bu eylemlere, ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır" ifadesi kullanıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise şunları söyledi:

"İnsanların kutsallarına hakaret, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez, hiçbir mahkeme kararı bu hakareti meşrulaştıramaz, bu durum hiçbir demokratik hukuk devletinde korunamaz. Lanetlenmesi gereken bir eyleme müsaade edilmesi özellikle Müslümanlar için içinde bulunduğumuz kutsal bayram günlerinde inancımıza yapılan açık saldırıdır. Özellikle NATO zirvesi öncesinde Türkiye'nin müttefiki olmak isteyen İsveç'in yetkili makamları, özgürlük kisvesi altında ülkesinde birbirini takip eden hukuksuzluklara ve provokasyonlara son vermeli, gerekli tedbirleri almalıdı."