Asgari ücrette yaşanan Temmuz ara zammının ardından asgari ücretin etkilediği kalemler arasında yer alanlardan birisi de işverene asgari ücret desteği. Asgari ücret desteğinin ne kadar olduğu asgari ücrette yaşanan değişiklikle beraber gündeme geldi. Peki, işverene asgari ücret desteği ne kadar oldu İşte 2023 işverene asgari ücret desteği tutarı

İşverene asgari ücret desteği ne kadar oldu? İşte 2023 işverene asgari ücret desteği tutarı

Asgari ücrette yaşanan 2023 Temmuz ara zammının ardından pek çok kalemde değişikliğe gidildi. Bunlardan biri de 1 milyon 860 binin üzerinde işletmeyle birlikte ev hizmetlisi çalıştıran işverenlerin faydalandığı işveren asgari ücret desteği oldu. Peki, işverene asgari ücret desteği ne kadar oldu İşte,  2023 işverene asgari ücret desteği miktarı ve diğer detaylar...

İşverene asgari ücret desteği ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni rakamları rakamlara göre küçük işletmelere verilecek asgari ücret desteği 400 liradan 500 liraya yükseldi.

İşverene asgari ücret desteği nedir?

İşverene asgari ücret desteği; işverenlere, belirli koşullar altında asgari ücretin bir kısmını veya tamamını karşılama imkanı sağlar. Bu şekilde, işverenlerin maliyetlerini azaltır. İşverene asgari ücret desteği 2022 Aralık ayında 400 lirayken asgari ücretin 2023 Temmuz ara zammıyla birlikte asgari ücretin yüzde 34 net artışla 11 bin 402 lira yükselmesiyle birlikte 400 liradan 500 liraya çıkmış oldu.

İşverene asgari ücret desteğinden nasıl faydalanılır?

Asgari ücret desteğinden yararlanabilmek için aylık prim ve hizmet belgelerinin veya muhtasar, prim hizmet beyannamelerinin yasal süresinde verilmesi, eksik bildirimde bulunulmaması gerekiyor. Asgari ücret desteğiyle sağlanacak indirim tutarı, takip eden aylardan doğan sigorta prim borçlarına mahsup edilecek.