İsviçre'de hükûmet, Kovid-19'e karşı getirilen bütün tedbirlerin 1 Nisan'dan itibaren kaldırılacağını duyurdu.

İsviçre'de Covid-19 tedbirleri 1 Nisan'da tamamen kaldırılacak

İsviçre'de Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, 16 Şubat'ta Covid-19 yasaklarının birçoğunun sonlanmasıyla başlayan normalleşme sürecinin cuma tamamlanacağı, bu kapsamda toplu taşıma araçları ve sağlık merkezlerinde halen geçerli olan maske takma zorunluluğunun sona ereceği bildirildi.

Covid-19 testi pozitif çıkanlara 5 gün karantina zorunluluğunun da cuma son bulacağı kaydedildi.

Bütün tedbirlerin ulusal çapta kaldırılmasına karşın yerel idarelerin, salgının durumuna göre bazı alanlarda maske zorunluluğunu federal hükûmete danışmaksızın yeniden getirebileceği bilgisi verildi.

Bern, Cenevre ve Valais kanton idareleri, sağlık merkezlerinde maske zorunluluğuna şimdilik devam edeceklerini açıkladı.

Son 24 saatte 16 bin 462 kişinin testinin pozitif çıktığı İsviçre'de vaka artışları geçen haftaya göre yüzde 37 düştü.

Hükûmetin 16 Şubat'ta aldığı kararla Covid-19 tedbirlerinin büyük bir kısmı sonlandırılmış, bu tarihten itibaren bar, restoran, kafe, tiyatro, konser, spor salonu ve diğer kapalı mekanlara girişlerde Covid-19 aşı sertifikası zorunluluğu kaldırılmıştı.

Maske takma zorunluluğunda da hafiflemeye gidilmiş, iş yerleri başta olmak üzere konser alanı, alışveriş merkezi ve okullarda maske takmanın artık gerekmeyeceği duyurulmuştu.

(AA)