İşyerleri yıkılan işçilerden eylem

İşyerleri yıkılan ambar işçileri, mücadeleden vazgeçmiyor. Nakliyat-İş Sendikası’na üye yaklaşık bin ambar işçisi, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla geçen hafta sonu yerle bir edilen Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi’nde eylem yaparak yaşananları protesto etti. İşçilere, CHP Milletvekili Gürsel Tekin de destek verdi.

‘Düşman bile yapmaz’
Eylemde konuşan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, yedi bloktan oluşan sitede bulunan 254 ambar ve işyerinin yıkıldığını belirterek, “Türkiye’deki taşımacılığın en stratejik yeri olan Nakliyeciler Sitesi’ndeki bu yıkımın son derece keyfi ve hukuksuz olduğunu” vurguladı. Bu sitenin 2014’te Akzirve firmasına satıldığını, bu firmayla yapılan anlaşmaya göre yeni bir site yapılmadan buranın taşınması veya yıkılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Küçükosmanoğlu, “Buna rağmen hiçbir tebligat yapmadan bir şafak vakti, insanların tüm eşyaları içerideyken binlerce çevik kuvvet, TOMA ve zabıta ile yıkımın yapılması tamamen insanlık dışıdır. Düşmanın bile yapmayacağı bir yıkımdır” dedi.

‘Adeta eşkıyalık’
CHP Milletvekili Gürsel Tekin ise işçilere, “Ne yazık ki, İstanbul’da önümüzdeki günlerde rantçı bir bakış anlayışıyla pek çok yıkımın sırada olduğunu sizlerle hatırlatmak istiyorum. Böylesi bir sürecin önüne geçmenin bir tek yolu var. Dayanışma içinde olmak. Hangi siyasi partiye oy verirseniz verin. Ekmeğinize, aşınıza, şehrinize sahip çıkın” diye seslendi. Yapılan protokole uyulmadığına işaret eden Tekin, “Adeta bir eşkıyalık sistemiyle bir gece yarısı geleceksiniz, insanların başına ekmeğini ocağını yıkacaksınız. Bunu kabul etmek mümkün değildir” dedi. Tekin, konuyu Meclis’e taşıyacaklarını duyurdu.