İtalya’nın Sardunya adasındaki bir çiftlikte son derece ender bir olay meydana geldi. Anne rahminde meydana gelen nadir bir pigment olayı nedeniyle doğum yapan köpek, yeşil bir yavru dünyaya getirdi.

İtalya'da doğan yeşil köpek görenleri şaşırttı

İtalya'nın Sardunya adasında bir çiftlikte son derece ender bir olay meydana geldi. 8 yavru dünyaya getiren bir köpeğin yavrularından biri anne rahminde meydana gelen nadir bir pigment olayı nedeniyle yeşil olarak doğdu.

İtalya’nın Sardunya adasında görenleri şaşkına çeviren son derece eşsiz bir olay meydana geldi. Bir çiftlikte doğum yapan hamile bir köpek 8 sağlıklı yavru doğurdu ancak yavrulardan biri nadir bir pigment olayı nedeniyle yeşil olarak doğdu.

Reuters’in haberine göre, çiftliğinde meydana gelen olay sonrasında şaşkına dönen çiftçi Cristian Mallocci, yeşil olarak doğan köpek yavrusuna ‘Fıstık’ adını verdi.

Yeni doğan köpeklerin son derece sağlıklı olduğunu söyleyen Mallocci, diğer 7 yavruyu sahiplendiğini ancak ‘Fıstık’ı kendilerinin sahiplendiğini açıkladı.

italya-da-dogan-yesil-kopek-gorenleri-sasirtti-796234-1.

'BİZİM İÇİN UMUT OLDU'

Fakat, ‘Fıstık’ın renginin bir süre sonra değişeceği yorumu yapıldı. Çiftçi, yeşil renkteki yavruyu annesine teslim edeceğini, koyunlara bekçilik yapması için eğiteceklerini söyledi.

Mallocci, koronavirüsle mücadele ettikleri zor günlerde, ‘Fıstık’ın doğumunun kendilerine umut olduğunu ve yavrunun şans getireceğine inandıklarını, yeşil yavrunun inanların yüzünü güldürmek için tanrı tarafından gönderildiğini söyledi.

BU YIL DOĞAN İLK YEŞİL KÖPEK

17 Ocak tarihinde benzer bir olay meydana gelmiş, ABD'nin Kuzey Karolina kentinde bir Alman kurdu, yeşil bir yavru köpek doğurmuştu. Çingene isimli köpeğinin sekiz yavrusundan birinin yeşil olduğunu fark eden Shana Stamey, yavru köpeğin ismini ‘Hulk’ koydu. Olaya ilişkin açıklama yapan Stamey, “Çok hareketliydi ve kızğın görünüyordu. O yüzden adını Hulk koydum” demişti. Stamey’in ailesi yavru köpek için ‘Gremlib’ ve ‘Fıstık’ isimlerini düşünmüş.

italya-da-dogan-yesil-kopek-gorenleri-sasirtti-796250-1.

YAVRU KÖPEKLERDE PİGMENT DEĞİŞİMİ NASIL MEYDANA GELİYOR?

Yavru köpeklerdeki renk değişimi, hamile köpeklerin plasentasında bulunan 'Biliverdin' adlı bir safra pigmentinden meydana geliyor. Yavru doğarken 'Biliverdin' yerinden çıkması ve anne rahmindeki yavruları çevreleyen amniyotik sıvıyla karışması sonrasında yavru köpeklerin rengi değişebiliyor. Sıvı ile karıştığı için 'Biliverdin' seviyeleri alışılmadık derecede yüksekse, yavru köpeğin tüylerini lekeleyebiliyor.