İtalya’da içinde 4'ü Türk, 2'si Lübnanlı 6 yolcuyu taşıdığı sırada kaybolan helikopterin düştüğü bölge tespit edildi. Ülke basınının aktardığına göre pilot dahil 7 kişinin bulunduğu helikopterde kurtulan olmadı. Helikopterde hayatını kaybeden ve Eczacıbaşı çalışanı olan Türklerin isimleri şöyle: Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar ve Altuğ Erbil.

İtalya’da kaybolan helikopterin yeri tespit edildi: Kurtulan olmadı

İtalya'da 4'ü Türk, 2'si Lübnanlı 6 yolcuyu taşıyan helikopterin düştüğü bölge bugün tespit edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekyalı mevkidaşı Jan Lipavsky ile düzenlediği basın toplantısında, İtalya’da içinde Eczacıbaşı çalışanlarının da bulunduğu helikoptere ilişkin bilgi vererek, “Helikopterin düştüğü bölge bulunmuş ancak çalışmalar sürüyormuş” dedi.

Modena Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İtalyan Hava Kuvvetleri’ne ait bir HH139 helikopterin Toskana ve Emilia Romagna arasındaki Apenin Dağları'ndaki Battisti kamp alanı ile Segheria bölgesi arasındaki kısımda bir helikopter enkazı tespit ettiği bildirildi. Helikopterin Cusa Dağı yakınlarında düştüğü belirlendi.

İtalyan basının aktardığına göre, fırtınalı bölgede düşen ve 33 yaşındaki pilot Corrado Levorin tarafından kumanda edilen helikopterden sağ çıkan olmadı.

ECZACIBAŞI’NDAN AÇIKLAMA

Eczacıbaşı, ölüm haberlerinin ardından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada "Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda çalışan ve helikopterde bulunan Fabrikalar Direktörümüz Altuğ Erbil, Temizlik Kağıtları Yalova Fabrika Müdürümüz Arif Cez, Yatırım Projeleri Müdürümüz İlker Uçak ve Manisa Fabrika Üretim Yöneticimiz Serhat Kenar’ı kaybetmenin büyük acısı ve üzüntüsü içerisindeyiz. Elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah’tan rahmet, başta ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

İtalya’nın Lucca kentinde bulunan Capannori Tassignano Havaalanı’ndan önceki gün yerel saatle 10.00 sıralarında kalkan, içinde 1 İtalyan pilot, Eczacıbaşı Holding’in üst düzey çalışanları Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar ve Altuğ Erbil ile 2’si Lübnanlı 6 yolcunun bulunduğu Agusta Koala AW119 tipi helikopterin yaklaşık yarım saat sonra radarda kaybolduğu bildirimişti. Modena kentinde bulunan Pavullo nel Frignano Havaalanı’na uçtuğu belirtilen helikopterle iletişim, bir daha kurulamamıştı.