Almanya Başbakanı Angela Merkel’in teşekkür etmek için aradığı itfaiye personeli, ‘başbakan beni aramaz’ diyerek telefonu Merkel’in yüzüne kapattı. Olayın ardından devreye giren Başbakanlık Basın Ofisi, itfaiye çalışanını arayanın Merkel olduğuna ikna etti

İtfaiye personeli, 'başbakan beni aramaz' deyip telefonu Merkel'in yüzüne kapattı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, çalışmaları için teşekkür etmek amacıyla gönüllü itfaiyecileri telefonla aradı. Telefonu açan itfaiye çalışanı ise, “Şimdi şaka zamanı değil” diyerek telefonu Merkel’in yüzüne kapattı.

Hürriyet’in aktardığına göre, Ostseezeitung gazetesinde itfaiyecilerle ilgili bir haber okuyan Merkel, Bergen’de gönüllü bir itfaiye ekibinin olası bir yangın veya yardım için hazır olmak amacıyla önce koronavirüs testi yaptırıp negatif çıktıktan sonra kendilerini iki haftalığına itfaiyede karantinaya aldığını öğrenince ekiplere şahsen teşekkür etmek istedi.

Telefona itfaiye personeli Andre Muswieck çıktı. Muswieck, kendisini Başbakan Merkel olarak tanıtan sesi, başbakan doğrudan aramaz düşüncesiyle bir radyo kanalının şakası zannetti ve “Şimdi şaka zamanı değil” diyerek kapattı.

BAŞBAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Bunun üzerine Başbakanlık basın dairesi devreye girdi ve itfaiyeyi arayıp kendilerine telefon eden kişinin gerçekten Başbakan Merkel olduğu güvencesini verdi.

Basın ofisinin açıklamasının ardından Merkel, itfaiye personelini ikinci kez aradı. Bu sefer tüm ekip toplandı ve telefonun sesini açarak Başbakan Merkel’i dinledi. İtfaiye ekibine teşekkür eden Merkel, itfaiyecilere kendisinin karantina izlenimlerini anlattı.