En borçlu belediyelerden Bursa Büyükşehir Belediyesi, reklam için 28,5 milyon TL harcayacak. Tanıtım paketi haberler, filmler ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra beş yıldızlı otellerde konuk ağırlamayı da içeriyor.

İtibardan tasarruf ederler mi hiç!

Nurcan Gökdemir

Borcu 5 milyar TL dolayında olan AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, proje ve hizmetlerinin tanıtımı için dev bir bütçe ayırdı. AKP’li Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 28,5 milyon TL harcayarak reklam yaptıracak.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre belediye, yapılan açık ihale sonucunda belediyenin iştiraki olan Bursa Kültür-Sanat Ürünleri ve Turizm Ticaret AŞ ile 8 Aralık’ta sözleşme imzaladı. Yaklaşık maliyeti 31 milyon 873 bin TL olarak belirlenen “Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Ait Proje, Yatırım Ve Hizmetlerinin Kamuoyuna Duyurulması Hizmeti Alım İşi” ihalesinin sözleşme bedeli 28 milyon 568 bin TL oldu.


Teknik şartnamede işin niteliği şöyle anlatıldı: “Belediye bünyesinde kültür, sanat, imar, sağlık, çevre, sosyal hizmetler, eğitim, itfaiye, gençlik ve spor hizmetleri altyapı, ulaşım vb. birçok alanda hizmete sunulan/sunulacak projeler ve hizmetlerimizin tanıtımı, halka duyurusu, yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla kurumsal kimliğe uygun olarak gerçekleştirilecek hizmetlerin planlı, programlı, etkin, verimli ve idare ile uyum içinde yürütülmesini sağlamak.”

***

30 AYDA 8 BİN 500 YEMEK HİZMETİ ALINACAK

30 ay süreceği belirtilen hizmet alımı kapsamında şirket, belediyenin çalışmalarının tanıtımı için ulusal düzeyde ve internet ortamında bazısı canlı olmak üzere şunları yapacak:

♦ 9 bin yayın ve prodüksiyon hizmeti
♦ 14 tanıtım filmi
♦ 200 alt bant
♦ 30 radyo yayını
♦ 800 konaklama,
♦ 8 bin 500 yemek
♦ 31 bin de ikram hizmeti
♦ Beş yıldızlı, dört yıldızlı ve üç yıldızlı tesislerde olmak üzere üç ayrı tip konaklama hizmeti.

KİMİNE KEBAP KİMİNE TAVUK

Hizmet alımı kapsamında alınacak yemek hizmetleri de ikiye ayrıldı:

♦ Birinci paket: Kebap veya ızgara et,
♦ İkinci paket: Tavuk

KURUYEMİŞTEN SOĞUK SANDVİÇE

Sözleşmede, ikram hizmetleri de üç paket halinde düzenlendi:

♦ Birinci paket: Kuru pasta, sıcak ve soğuk kanepe
♦ İkinci paket: Sadece kuruyemiş
♦ Üçüncü paket: Soğuk sandviç paketi