AKP’nin yüzde 69, Cumhur İttifakı’nın ise toplamda yüzde 82 oy aldığı Konya’nın Sarayönü ilçesinde AKP’li adaylar halk tarafından yuhalandı. Sözcü’de yer alan habere göre, Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesi seçim koordinasyon merkezi açılışı için gelen AKP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay ve Sarayönü Belediye Başkan Adayı Nafiz Çolak konuşma yapmak isteyince, […]

İttifak’ın yüzde 82 oy aldığı  ilçede AKP adayı yuhalandı

AKP’nin yüzde 69, Cumhur İttifakı’nın ise toplamda yüzde 82 oy aldığı Konya’nın Sarayönü ilçesinde AKP’li adaylar halk tarafından yuhalandı.

Sözcü’de yer alan habere göre, Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesi seçim koordinasyon merkezi açılışı için gelen AKP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay ve Sarayönü Belediye Başkan Adayı Nafiz Çolak konuşma yapmak isteyince, bir grup yurttaş, Nafiz Solak’ın tekrar aday gösterilmesine tepki gösterdi. Nafiz Solak’ın kendilerinin değil Cumhurbaşkanı’nın adayı olduğunu belirten İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi, “Yapılmak istenen tam da bu, Ladik’i bölüp karşı karşıya getirmek. Eğer Ak Partili bir belediye olmazsa, küçük bir hizmet alamaz” dedi. Gerginliğin artması üzerine jandarma ekipleri alana gelip, önlem aldı. Ladik mahallesi sakinleri 24 Haziran seçimleri öncesinde de meydanda kendilerine hitap etmeye çalışan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’i yuhalamıştı.

Kriz yoksa tanzim niye?

EHP İstanbul Sosyalist Bağımsız Adayı Özge Akman, 2011 yılında özelleştirilen Kartal-Cevizli Tekel Fabrikası önünde açıklama yaptı. AKP’nin bir yandan Tank-Palet fabrikasını özelleştirirken diğer yandan tanzim satış noktaları kurmasındaki tutarsızlığa dikkat çeken Akman, tanzim satış noktalarının önünde oluşan kuyruklara ilişkin “Şu anda iktidarda İsmet İnönü mü var?” diye sordu. Akman, “Eğer kriz yoksa dün bu KİT’leri özelleştirenler bugün neden tanzim satış noktalarını kuruyorlar? Seçim sürecinde ekonomik krizin konuşulmamasını istiyorlar. Biz, tanzim satış noktalarını başından itibaren savunduk, sonuna kadar da savunuyoruz. AKP iktidarının tutarsızlıkları gibi hem Tank Palet’i satacaksın, hem bu ülkenin KİT’lerini satacaksın hem de topluma, sanki ucuza gıda üretebiliyormuşsun numaralarıyla seçim yatırımı yapacaksın… Bu tutarsızlığa kesinlikle inanmıyoruz” dedi.

Emre Kınay İYİ Parti’den aday

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Burak Akburak, Twitter’da oyuncu Emre Kınay’ı Kadıköy Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiklerini açıkladı. Akburak paylaşımında “İYİ Parti Kadıköy adayımız Sn. Emre Kınay olmuştur. Kadıköy’ümüz hak ettiği hizmeti İYİ Parti ile kazanacaktır. Kadıköy de İYİ olsun mu?” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da paylaşımı retweetleyerek Akburak’ı destekledi.

Murat Hazinedar CHP’den istifa etti

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan CHP’nin eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, partisinden istifa etti. Hazinedar, istifa dilekçesini Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosuna sundu. İstifasını twitter hesabından duyuran Hazinedar dilekçede, “Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin, şahsıma parti içinden yapılan kumpasa karşı, başta parti genel başkanının bilgisi olmasına ve buna dair gereğini yapacağına ilişkin söz, tavır ve taahhütlerine rağmen, bırakınız siyasi etiği, hak, hukuk, adalet duygusuna ve her türlü dürüstlük kuralına aykırı tutumunu kınıyorum” ifadelerini kullandı.

İdris Naim Şahin’in adaylığı yalanlandı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İdris Naim Şahin’in Ordu’dan Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili “Zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı” açıklaması yaptı. Dervişoğlu, İdris Naim Şahin’in tekliflerine başta olumlu yaklaştığını belirtirken, “Sayın Genel Başkanı’mızla da görüştüler. Ben de eski iki içişleri bakanının sohbetinden ve tecrübelerinden istifade edebilmek imkânına sahip oldum. Öncelikle belirmek isterim ki Sayın İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibarıyla olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Teşkilatlarımız Sayın Şahin’in adaylığını çok arzu ediyor” demişti.

Avcılar’da pozitif ayrımcılık sözü

CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli, Avcılarlı kadınlarla bir araya geldi. CHP Avcılar Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Hançerli, “Kadınların ve erkeklerin eşit olduğu bir Avcılar hayal ediyoruz” diye konuştu. Avcılar’da kadınlara pozitif ayrımcılık sözü veren Turan Hançerli şu ifadeleri kullandı: “Kadınların eşit yaşam olanaklarına sahip olmadıklarını kabul ediyorum. Kadınları erkeklerle eşit hale getirmek için kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapmaya söz veriyorum. Öncelikle Avcılar’da kadınlar yüzde 100 her alanda eşit olacak. Kadınlarımıza sosyal, kültürel ve spor etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri alanlar yaratacağız. Bundan sonra siz sorunu ifade edeceksiniz. Siz talep edeceksiniz; biz çözeceğiz.”

HDP’nin Ağrı adayı tutuklandı

HDP Ağrı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yeliz Karaaslan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. HDP’nin başlatmış olduğu “100’üncü Gününde Leyla’ya, Tecridi Kırmaya” sloganıyla başlatılan yürüyüşte gözaltına alınan Karaaslan, ifade işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Karaaslan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Handan Toprak da DSP’ye katıldı

CHP kendisini Avcılar Belediye Başkanlığı’na yeniden aday göstermeyince partisinden istifa eden Handan Toprak Benli’nin DSP’ye geçeceği iddiaları doğrulandı. “Yaptırdığımız anketlerde Avcılar’dan DSP adayı olmam halinde ilçeyi kazanabileceğimiz sonuçları çıktı” diyen Benli, “Aday belirleme sürecinde büyük yanlışlıklar, haksızlıklar yapıldı. Halkın yoğun baskısı üzerine aday olmaya karar verdim. İnşallah 31 Mart’ta Avcılar’da ikinci dönem başkanlığımı yapıp, yarım kalan projelerimi bitirerek tarihe geçmek istiyorum” dedi. Handan Toprak dün, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile Avcılar adaylığıyla ilgili görüşerek partiye üye oldu.

Kesimoğlu bağımsız aday oldu

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Belediyesi’nin sevgililer günü etkinliğinde önümüzdeki seçimlerde aday olmak istediğini fakat aday yapılmadığını ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından aday gösterilmediği için istifa eden Kesimoğlu, “Demokrasilerde en büyük güç, halkın gücüdür. Ben size inanıyorum, güveniyorum. Sevgililer Günü’nde ilan ediyorum, 31 Mart seçimlerinde bağımsız belediye başkan adayıyım. Yolumuz açık olsun. Kendimi önce Allah’a, sonra sizlere emanet ediyorum” dedi. Kesimoğlu, “Muharrem İnce’nin yanında olduğum için aday gösterilmedim” demişti.