İttifak kurulmadan çatlaklar başladı

POLİTİKA SERVİSİ

Cumhur İttifakı’nda kurulmadan çatlak başladı. Yeniden Refah Partisi’nin “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması” konusunda anlaştık açıklaması AKP tarafından yalanlandı. Hizbullah’a yanlığıyla bilinen Hür Dava Partisi’nin ittifaka katılmasına ise Cumhur İttifakı’nı dışardan destekleyen Perinçek çevresinin gazetesi Aydınlık’tan tepki geldi.


AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Aile sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhur İttifakı’nın Yeniden Refah Partisi’nin "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması" talebini kabul ettiğine ilişkin açıklamaları yalanladı.

Yandaş A Haber’e konuşan Yıldırım, Yeniden Refah Partisi’nin ittifak için şart koştuğu 6284 sayılı kanun ile ilgili "Biz sadece bir nezaket ziyareti yaptık. Düşüncemizi paylaştık. Onlar da bu düşünceyi kurullarında değerlendirip bize bu hafta içinde cevap verecekler. Detayları konuşmadık" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez. 6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Cumhur İttifakı’na verdiği destekle bilinen Vatan Partisi’ne yakın Aydınlık gazetesi ise HÜDA PAR’ın Erdoğan’a desteğini açıklamasını manşetten gördü. Haberde, Cumhur İttifakı’nın HÜDA PAR’la ortaklığının AKP içinde de rahatsızlık yarattığı belirtildi.

Aydınlık’a konuşan ve ismi belirtilmeyen bir AKP’li vekil, "Doğu-Güneydoğu’dan 3-5 vekil peşine düşerken, tüm Türkiye’de milletvekili kaybedeceğiz. Şimdi seçim bölgemdeki seçmene bunu nasıl anlatacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de TV 100’deki programda şunları söylemişti: "Umarım AKP ve MHP bu gafletten geri döner. MHP’nin ne yaptığı çok şaşırtıcı. PKK’ye evet demekle HÜDA PAR’a evet demek arasında hiçbir fark yok."

Perinçek’in Öcalan ile görüşmesini hatırlatan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı ise şöyle yanıt vermişti: “HÜDA PAR gerçekten terör örgütü olsaydı partimizle ilgili hezeyanlarını ifade eden genel başkandan da en azından bir çiçeği hak etmiş oldurduk. Bize de bir çiçek vermiş olurdu.”

Öte yandan AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise HÜDA PAR’a teşekkür etti. Çelik, "HÜDA PAR’ın sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyeceklerini dair açıklamalarından ötürü kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.