Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı partilerinin genel başkanlarına ÖTV artışları ile ilgili "TBMM'yi olağanüstü görüşmeye çağıralım" teklifinde bulundu. Genel başkanların teklifi olumlu karşıladığı, sürecin grup başkanvekilleri vasıtasıyla sürdürüleceği ifade edildi.

İttifak liderleri uzlaştı: Meclis’i zamlar için olağanüstü toplantıya çağıracaklar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ÖTV artışlarının ardından benzine gelen zamlar üzerine, seçim öncesi bir arada bulunan Millet İttifakı’nın liderlerini arayarak ortak tavır için görüştü.

T24'ün edindiği bilgiye göre Davutoğlu, liderlere, "Bu zamla ilgili grup başkan vekillerimizi görevlendirelim Meclis’i bu konuyla ilgili olağanüstü görüşmeye çağıralım" teklifinde bulundu.

Teklifin olumlu karşılandığı ve bu konuda çalışma başlatıldığı belirtildi. Seçim sonrası bu çalışma, eski ittifak açısından bir ilk olacak. 

SÜRECİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ YÜRÜTECEK

Genel başkanlar, Davutoğlu'nun önerisine olumlu dönüş yaptı. Millet İttifakı'nı oluşturan parti liderleri Meclis'in acilen toplanması için görevi grup başkanlarına verdi.

Meclis'in toplanması ve zam konusunun görüşülmesine ilişkin süreci grup başkanları yürütüyor. Meclis'in toplanması durumunda liderlerin zamların geri alınması konusunda çağrılar yapması bekleniyor.

AKARYAKITTAN ALINAN ÖTV YÜZDE 198 ARTTI

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararla birlikte kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükselmişti. Öte yandan, doğalgaza gelen zamla birlikte ÖTV tutarı standart metreküp başına doğalgazda 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğalgazda ise metreküp başına 2,7944 lira olmuştu.