Uzun bir süredir çalışmaları süren ittifak arayışlarının seçim takvimi işlemeye başlamasıyla birlikte netleşmesi beklenirken, 'ittifak' dahilinde olan Demokrat Parti(DP), Saadet Partisi(SP) ve Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) "İttifakın olacaksa bunun çatısı biz oluruz" mesajı geldi. Söz konusu açıklamaların ise 'ittifak' arayışlarını nasıl etkileyeceği merak konusu.
SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yaşamını yitirmesinin ardından genel başkanlığa gelen Mustafa Kamalak partisinin ilk basın toplantısında gazetecilerin ittifakla ilgili sordukları bir soruya "Türkiye'nin harcı Saadet Partisi'dir" dedi.
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de dün konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. İttifakın çatısı konusunda henüz bir uzlaşmanın olmadığını kaydeden Zeybek, “Bizim başka çatı altında ittifak gibi bir düşüncemiz yok” diye konuştu. Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yeniden Demokrat Parti’nin sağ değerlere inanan bütün siyasetçilerin ortak çatısı olduğunu söylüyoruz. İki büyük parti birleşti Demokrat Parti oldu. Bu bizim için çok önemli. Bizim başka çatı altında ittifak gibi bir düşüncemiz yok.”
Zeybek ayrıca seçim çalışmalarına başladıklarını da kaydetti. Benzer bir açıklama da BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'dan geldi. Topçu 12 Haziran seçimlerine ilişkin ittifak arayışlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Şu anda partimiz kendi amblemi ve tek başına seçimlere girecek güçtedir. Şu anda milletvekili adaylarımızı belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Ama milletin faydasına bir birliktelik görürsek de kompleks yapmayız. ''Bir başbakan çıkaracak ittifakın çatısı BBP'dir ve iktidar sinerjisini oluşturacak tek parti de BBP'dir."