İTÜ’deki ilan iptali ve istifalar Meclis gündemine taşındı
Fotoğraf: AA

BirGün/ANKARA

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü’nün attığı tartışmalı adımları, kadro iptalini, dekan ve bölüm başkanının istifalarını, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu.

CHP’li Özdemir, TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, İTÜ Rektörlüğü’nün 24 Ekim tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan, “Araştırma Görevlisi Alım İlanı” ile 37 adet kadro alımı için duyuru yaptığını anımsattı. Rektörlükçe sınav takvimi olarak 24 Ekim tarihinde başvuruların başlayacağı, 22 Kasım’da da sonuçların açıklanacağının ilan edildiği belirtilen önergede, “Üniversitenin resmi web sayfasında ilan edilen sonuçlara bakıldığında Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bilgisayar Bölümü için açılan 2022/66 ilan nolu kadro için sınav sonucu açıklanmadığı ve ‘Değerlendirme süreci devam etmektedir’ şeklinde bir bilginin paylaşıldığı görülmüştür” denildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından 6 Aralık’ta kadronun iptal edildiğinin duyurulduğu belirtilen önergede, Bakan Özer’in yanıtlaması istemiyle şu sorulara yer verildi: İTÜ Rektörlüğü tarafından ilan edilen söz konusu 37 adet kadro arasında 36 kadro için sınav sonucu açıklanırken Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bilgisayar Bölümü için açılan 2022/66 ilan nolu kadro için sınav sonucunun açıklanmamasının gerekçesi nedir?

Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı ile Bilgisayar Bölümü Başkanının söz konusu süreçte istifa etmeleri ve yerlerine yeni dekan ve bölüm başkanının atanması ile 2022/66 ilan nolu kadro için sınav sonucunun açıklanmaması arasında bir bağlantı olduğu iddiası doğru mudur? Dekan ve bölüm başkanının istifa etmelerinin gerekçeleri nedir?

İTÜ Rektörlüğü’nün daha önce de 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümlerine uygun olmayan kadro ilanları verdiği yönündeki iddialarla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu’na iletilen bir şikâyet başvurusu olmuş mudur? Olduysa söz konusu bu başvurularla ilgili olarak hangi işlemler yapılmıştır?