İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu'nun İÜ İletişim Fakültesi önünde gerçekleştirmek istedikleri piknik, bir grup gerici tarafından hedef gösterildi. Fakülte önünde toplanan kalabalığın tekbir getirerek slogan atması üzerine Eşitlik Topluluğu pikniği iptal ettiklerini duyurdu. Topluluk, bazı arkadaşlarının polis tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

İÜ Eşitlik Topluluğu: Etkinliğimiz şeriatçı çetelerin linç tehditleri sebebiyle iptal edildi

İstanbul Üniversitesi Genç Düşünce Kulübü ve Genç Hareket isimli topluluk, İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu'nun İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi önünde gerçekleştirmek istediği pikniği hedef aldı.

Bir grup İslamcı ve ülkücü İletişim Fakültesi önünde bir araya gelerek tekbir getirip slogan attı. Grup, pikniğe 'izin vermeyeceklerini' duyurarak öğrencileri tehdit etti.

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu BÜLGBTİ+ sosyal medya hesabından pikniğe çağrı amacıyla yapılan paylaşım İslamcı ve ülkücü gruplar tarafından hedef gösterildi.

Kendilerine İÜ Genç Düşünce Topluluğu ve Geç Hareket adını veren grup, eşcinselleri hedef aldıkları açıklamada "İstanbul Üniversitesi Genç Düşünce Kulübü olarak bu topraklarda İslam'a alenen savaş açmış sapıklara 'gördüğümüz kötülüğü elimizle düzeltme' azminde olduğumuzu üzerine basa basa söylüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Grup, etkinlik öncesi İletişim Fakültesi önünde bir araya gelerek LGBTİ+ları tehdit etti.

Grubun tekbirlerle slogan atmalarının ardından İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu BÜLGBTİ+ pikniği iptal ettiklerini duyurdu. Açıklamada linç tehditleri aldıkları ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Etkinliğimiz şeriatçı çetelerin linç tehditleri sebebiyle iptal edildi. Beyazıt çevresindeyseniz kalabalık gruplar halinde gezmemenizi ve güvenli bir şekilde Beyazıt'tan ayrılmanızı tavsiye ediyoruz"

Gazeteci Zeynep Kuray, fakülte önünde kaydettiği görüntüleri "İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu'nun Onur Haftası dolayısıyla piknik düzelemek istediği İletişim Fakültesi önünde provokasyon sürüyor." notuyla paylaştı.

Eşitlik Topluluğu, tehdit ve linç girişimlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, piknik duyurusu yapıldığı andan itibaren şeriatçı ve ülkücüler tarafından tehdit edildiklerinini bildirildi.